ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γυναικοκτονία Περιστέρι: «Τη σκότωσα γιατί ήθελε να γίνω Χριστιανός-Μίλησε άσχημα για τον Μωάμεθ»

Γυναικοκτονία Περιστέρι: «Τη σκότωσα γιατί ήθελε να γίνω Χριστιανός-Μίλησε άσχημα για τον Μωάμεθ»
Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Τέλος χρόνου για τον Πακιστανό
INTIME

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Στη φυλακή ο 22χρονος Πακιστανός με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή

Στις φυλακές οδηγείται ο 22χρονος Πακιστανός μετά την ομολογία του στην ανακρίτρια. Εκεί υποστήριξε ότι είναι μετανιωμένος και ότι «η Νικολέττα ήταν η αγάπη της ζωής μου» αποδίδοντας τη δολοφονία στην κακή στιγμή.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, το νεαρό ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί στην Ιταλία αλλά η διαφορετική θρησκεία τους ήταν πρόβλημα. «Μου ζήτησε να γίνω χριστιανός και εκεί λογομαχήσαμε. Η Νικολέτα μίλησε άσχημα για τον Μωάμεθ» είπε. Ισχυρίσθηκε ότι της έκανε κεφαλοκλείδωμα και εκείνη κατέρρευσε. Τότε της έριξε νερό και άνοιξε τον ανεμιστήρα θεωρώντας πως λιποθύμισε. Πήρε τα πράγμά του και έφυγε από το διαμέρισμα.

Ο 22χρονος υποστήριξε ότι δεν προσπαθούσε να διαφύγει αλλά πήγε Θεσσαλονίκη για να μείνει μακριά της και μόνο την επομένη έμαθε τι έγινε.

«Η Νικολέτα ήταν η αγάπη της ζωής μου, έχει μετανιώσει, δεν έχω συνέλθει ακόμα από το σοκ», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ζήλευε τη φίλη του και πως μαζί με τη μητέρα της κοπέλας πλήρωνε μισό – μισό το ενοίκιο του διαμερίσματος στο Περιστέρι.

Όσον αφορά τις διαφορετικές ταυτότητες που είχε δηλώσει στις ελληνικές αρχές έριξε το φταίξιμο σε αυτές σχολιάζοντας πως ήταν λάθος των αστυνομικών που τα σημείωναν!

Η απολογία τουδράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος διήρκεσε περίπου μία ώρα και με την ολοκλήρωση της, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Νωρίτερα πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνιζαν ότι ο Πακιστανός δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί.

Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Τα πέντε μαρτυρικά λεπτά της Νικολέτας

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της Νικολέτας προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου. Οι τελευταίες στιγμές της Νικολέτας ήταν τα περίπου τέσσερα με πέντε βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στα σύνορα με τα Σκόπια, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, ότι σκότωσε τη Νικολέτα μετά από καβγά που είχαν.