ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταθέτει σήμερα συνεργάτιδα του - Ποτέ έρχονται οι celebrities

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταθέτει σήμερα συνεργάτιδα του - Ποτέ έρχονται οι celebrities
Eurokinissi

Με την κατάθεση άλλοτε στενής του συνεργάτιδας συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο ηθοποιός, που κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού, είχε προτείνει τη συγκεκριμένη μάρτυρα κατά την προανάκριση, προκειμένου να καταθέσει για εκείνον. Μετά τη δική της κατάθεση, θα αναγνωσθεί και η ανακριτική κατάθεση μιας ακόμη γυναίκας από το περιβάλλον του, η οποία δε μπορούσε να βρεθεί στη δίκη.

Αν και η δίκη αναμενόταν να προχωρήσει με ανάγνωση εγγράφων στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου και αμέσως μετά επρόκειτο να κληθούν οι μάρτυρες που είχαν προτείνει οι δυο πλευρές (σς: ανάμεσα τους Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Δροσάκη, Εβελίνα Παπούλια), η πρόταση της εισαγγελέας της έδρας, άλλαξε τη ροή της ακροαματικής διαδικασίας.

Στις 6 Οκτωβρίου η δικαστική αίθουσα θα μοιάζει με τηλεοπτικό σόου, αφού στους δημοφιλείς ηθοποιούς που παρακολουθούν καθημερινά τη δίκη, θα προστεθούν οι Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κωτσοβούλου, Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα.

Μετά τη λήξη της κατάθεσης του μπατζανάκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κληθούν η Θάλεια Ματίκα, η Ζέτα Μακρυπούλια και η Αλίνα Κωτσοβούλου. «Είναι κρίσιμο να καταθέσουν, υπήρχε διάλογος με την κυρία Ματίκα με την πρώτη καταγγέλλουσα, η κυρία Μακρυπούλια θα μας διαφωτίσει αν υπήρχε πρόθεση αντικατάστασης σε ρόλο στην παράσταση «Κουζίνες», και η κυρία Κωτσοβούλου να απαντήσει αν είχε καλέσει την καταγγέλλουσα για την παράσταση» είπε η εισαγγελέας. Τότε, η υπεράσπιση ζήτησε την κλήση των Τάσου Χαλκιά και Ράνιας Σχίζα που έπαιζαν επίσης στην ίδια παράσταση. Το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτά τα αιτήματα και αναμένεται να αποστείλει κλήσεις για τη συνεδρίασης της 6ης Οκτωβρίου.

Λίγο νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο σύζυγος της αδελφής της Ελπίδας Νίνου. «Η οικογένεια μας είναι πολύ δεμένη. Εκτός από τα εργασιακά δεν μας χώριζε τίποτα» ανέφερε, σημειώνοντας όμως πως δεν γνωρίζει τίποτα για τα προσωπικά της αδελφής της συζύγου Ελπίδας Νίνου. «Δεν ξέρω τίποτα όπως και εκείνη δεν ξέρει τα δικά μου προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως είχε ακούσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε σχέση με την ηθοποιό Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους και είπε στο δικαστήριο: «Μπορεί να έβλεπα μια συμπάθεια, αν θέλετε φλερτ, όπως γίνεται με όλους τους ηθοποιούς. Εμένα όμως δεν με ένοιαζε, εγώ κοίταζα τη δουλειά μου. Ποτέ δεν είχα ακούσει φήμες για σεξουαλική παρενόχληση».

Όπως περιέγραψε, ο Πέτρος Φιλιππίδης του έχει πει ότι οι καταγγελίες είναι ψευδείς και «τα κάνουν γιατί θέλουν να τον διαλύσουν, μου έχει πει. Τον ζήλευαν πολύ γιατί ήταν πολλά χρόνια πρώτο όνομα. Πιστεύω ότι αυτός την πλήρωσε, τον διέλυσαν. Υπάρχει πολλή ζήλια στο ελληνικό θέατρο, δεν ξέρετε τι γίνεται. Αν είναι 50 ηθοποιοί, βγάλετε 50 μαχαίρια και κλείσετε τα φώτα για ένα δευτερόλεπτο οι μισοί θα είναι νεκροί».

Για την πρώτη καταγγέλλουσα, την οποία γνωρίζει, ανέφερε ότι ήταν θρασύς και αγενής.

Πρόεδρος: Τι γνωρίζετε για την παρουσία της πρώτης καταγγέλλουσας στο θέατρο Ήβη;

Μάρτυρας: Είχα γνωρίζει στο Μουσούρη τη μητέρα της και κάναμε παρέα μαζί με τη γυναίκα μου. Είχα μάθει ότι έχει μια κόρη. Δεν την είχα δει ποτέ έως τότε. Το 2008 δούλευε στο Athens heart κι εκεί δούλευε ως σερβιτόρα μαζί της η κόρη της. Μου είπε ότι θα περάσει σε δραματική σχολή η μητέρα της.

Αναφερόμενος σε όσα είδε τον Σεπτέμβριο του 2008, που η πρώτη καταγγέλλουσα κατηγορεί τον Φιλιππίδη ότι την βίασε στο καμαρίνι, ο μάρτυρας ανέφερε: «Εμφανίστηκε η πρώτη καταγγέλλουσα και μου λέει «θέλω να δω τον Πέτρο». Της λέω να του το πω. Τον ρώτησα, είδα ότι αντέδρασε λίγο κάπως, και μου λέει καλά «βάλε τη στο βάθος να βλέπει να καθίσει ήσυχη». Την έβαλα στη 13η σειρά και συνεχίστηκε η πρόβα. Μόλις τελείωσε η πρόβα η πρώτη καταγγέλλουσα έφυγε μόνη της. Μετά από κάποιες μέρες ξαναήρθε. Της λέω «δε μπορείς να έρχεσαι έτσι, μου κάνει φασαρία». Μου απάντησε «μα του έχω μιλήσει» και μπήκε μέσα».

Στη συνέχεια ρώτησε τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί την άφησε να δει την πρόβα, κίνηση που δε συνηθίζει, κι εκείνος του απάντησε ότι πηγαίνει στη δραματική σχολή. «Ας την να βλέπει μωρέ, πάει στη δραματική σχολή. Τρελό είναι δεν το βλέπεις;» είπε σύμφωνα με το μάρτυρα ο κατηγορούμενος.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Πασίγνωστες Ελληνίδες ηθοποιοί έστελναν ερωτικές επιστολές στον Φιλιππίδη

Ελένη Ουζουνίδου: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν απότομος με τους μικρότερους ηθοποιούς»

Δήμητρα Παπαδοπούλου για Φιλιππίδη: Δεν θα έπρεπε να κοπεί από τα επεισόδια των «Απαράδεκτων»