ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση ντράμερ: Ξεκινά και η δεύτερη δίκη του πρώην μουσικού των Πυξ Λαξ

Υπόθεση ντράμερ: Ξεκινά και η δεύτερη δίκη του πρώην μουσικού των Πυξ Λαξ

Σε δεύτερη δίκη για διαφορετικές υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων κοριτσιών οδηγείται σήμερα ο πρώην ντραμερ που είχα συνεργαστεί με το γνωστό συγκρότημα Πυξ Λαξ. Υπενθυμίζεται, ότι στις 13 Οκτωβρίου συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό άλλη μια δίκη με θύμα ένα 6χρονο τότε κορίτσι.

Μετά την αποκάλυψη της πρώτης υπόθεσης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και νέες περιπτώσεις παρενόχλησης ανηλίκων παιδιών, για τις οποίες ο γνωστός μουσικός οδηγήθηκε στην 14η ανακρίτρια και προφυλακίστηκε.

Οι κατηγορίες αφορούν τέσσερα κορίτσια, τα οποία σύμφωνα με την κατηγορία, ο ντράμερ παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013. Ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται στο σπίτι του αλλά και σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε. Πληροφορίες αναφέρουν ήδη είχε εκδιωχθεί και από τα δύο κάμπινγκ όταν οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες εις βάρος του.

«Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο μηνυόμενος και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα, ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο “για το κατούρημα στη θάλασσα”, βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο», φέρεται να έχει καταθέσει μία από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον ντράμερ για σεξουαλική κακοποίησή της σε περίοδο που ήταν ανήλικη. «Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα ο μηνυόμενος βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν “να παίζει” μαζί τους. Αυτό που μου έκανε με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του…» ανέφερε η ίδια.

Η πρώτη υπόθεση

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται στις 13 Οκτωβρίου η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με αναστολή μέχρι την έφεση σε 12 κάθειρξη, ενώ τελικά βρέθηκε πριν λίγους μήνες στη φυλακή για δεύτερη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών.

Στην τελευταία συνεδρίαση του καλοκαιριού, ο 71χρονος μουσικός είχε καθίσει στο εδώλιο για την κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού το 2011 με τη διαδικασία να εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους, αφού κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού σε βάρος του οποίου ασέλγησε.

Βέβαιος πως το παιδί του λέει την αλήθεια εμφανίστηκε στην κατάθεσή του ο πατέρας του κοριτσιού. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί μου λέει την αλήθεια. Είμαι σίγουρος 1000%. Το παιδί δεν είναι φαντασιόπληκτο, τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει» ανέφερε ο πατέρας του θύματος, περιγράφοντας πως το κορίτσι ένιωθε ντροπιασμένο και ήταν μελαγχολικό. «Εγώ της είπα ότι οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη και τα παιδιά δεν πρέπει να ντρέπονται. Αυτός πρέπει να πάει φυλακή γι αυτά που κάνει στα παιδάκια. Το παιδί μου ακόμη και σήμερα, 9 χρόνια μετά «τρέμει» στη σκέψη όσων της συνέβησαν και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να αντιδράσει».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, το κορίτσι που πλέον είναι μαθήτρια Λυκείου, ακόμη αναρωτιέται αν μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά. «Πριν από λίγο καιρό η κόρη μου μού είπε: "το σκέφτομαι ακόμα αυτό που έγινε τότε. Θα έπρεπε και εγώ να είχα αντιδράσει, να είχα κάνει κάτι. Το σκέφτομαι τώρα και τρέμουν τα πόδια μου." Πραγματικά την κοίταξα και έτρεμε ολόκληρη. Έτρεμε τόσα χρόνια μετά. Της εξήγησα πως ένα παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανώμαλο χάδι ενός ενήλικα» είπε ο μάρτυρας χαρακτηρίζοντας «άρρωστο» τον κατηγορούμενο.

Την ίδια ημέρα, ολοκλήρωσε την κατάθεση της η μητέρα της ανήλικης, η οποία δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του κατηγορούμενου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα την επίμαχη περίοδο. Μάλιστα, αρκετές από τις ερωτήσεις της υπεράσπισης εξόργισαν την πρόεδρο της έδρας η οποία τις απαγόρευσε, ενώ ο εισαγγελέας σημείωσε πως «γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κατάστασης». «Η κόρη μου όλα αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει δεν έχει αλλάξει τα λόγια της. Μου τα είπε ξεκάθαρα» απάντησε η μάρτυρας, ενώ η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε διακοπή της δίκης προκειμένου να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με μάρτυρα που έχει κληθεί για να στηρίξει τον κατηγορούμενο, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Φιλιππίδη: Συναισθηματικά φορτισμένη η συνεργάτιδά του στην κατάθεσή της

Πρώην συνεργάτιδα Φιλιππιδη: «Με απέλυσαν από εκπομπή επειδή θα κατέθετα υπέρ του»

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταθέτει σήμερα συνεργάτιδα του - Ποτέ έρχονται οι celebrities