ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κούγιας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου να αποφυλακιστεί άμεσα χωρίς χρονοτριβή»

Κούγιας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου να αποφυλακιστεί άμεσα χωρίς χρονοτριβή»
Eurokinisi

Ο Αλέξης Κούγιας ζητάει «την ενεργοποίηση του άρθρου 291 του ΚΠΔ, το οποίο επιβάλλει την αυτεπάγγελτη έκδοση διατάξεως από την Τακτική Ανακρίτρια για την άμεση χωρίς χρονοτριβή αποφυλάκιση της» 34χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο Αλέξης Κούγιας ζητάει την αποφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου κατηγορούμενης για τις δολοφονίες των τριών κοριτσιών της.

Σε νέα του ανακοίνωση, ο γνωστός ποινικολόγος αναλύει τους λόγους που η 34χρονη, πρέπει κατά τη γνώμη του, να βγει από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ήδη έχει κάνει γνωστό πως θα κατατεθούν μηνύσεις σε βάρος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Η ανακοίνωση

«Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγη ώρα το δικηγορικό μας γραφείο δημοσιοποίησε ότι η Σ.Π. κατέθεσε αίτημα στην 35η Τακτική Ανακρίτρια για την ενεργοποίηση του άρθρου 291 του ΚΠΔ, το οποίο επιβάλλει την αυτεπάγγελτη έκδοση διατάξεως από την Τακτική Ανακρίτρια για την άμεση χωρίς χρονοτριβή αποφυλάκιση της κας Σ.Π., αφού όλοι πλέον οι τακτικοί ιατροδικαστές και μάρτυρες έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την κοινή γνωμοδότηση Καρακούκη – Καλόγρηα, η οποία προκάλεσε στην άσκηση της ποινικής διώξεως ες βάρος της.

Δυστυχώς, λόγω ελλείψεως νομικών γνώσεων οι δημοσιογράφοι δημοσιοποιούν ότι κατατέθηκε αίτηση αποφυλακίσεως, δηλαδή αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 291 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαδικαστική πράξη που δεν έχει καμία σχέση με την παράγραφο 1 του άρθρου 291, η οποία επιτάσσει την υποχρεωτική εφαρμογή των όσων προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο, όταν έχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο, διότι άλλως διαπράττονται από αυτόν που δεν το ενεργοποιεί ενδεχομένως ποινικές και πειθαρχικές παραβάσεις.

Προς διευκόλυνση των δημοσιογράφων και προς άρση κάθε παρεξηγήσεως παραθέτουμε την παράγραφο 1 του άρθρου 291 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, της οποίας την ενεργοποίηση αιτηθήκαμε σήμερα.

Άρθρο 291 παράγραφος 1 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

«Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίο διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι ή ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.»

Αθήνα, 27/01/2023

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας για Βατίδου: «Όποιος τολμήσει να αναμείξει τα παιδιά μου σε κουτσομπολιό, θα δει θρίλερ»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο Κούγιας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Κούγιας - Δικηγόρος ψευτογιατρού: Όταν μιλήσω με τον κατηγορούμενο θα δω αν θα τον υπερασπιστώ