Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εντός Μαΐου καταθέτουν τελικά Σημίτης, Βενιζέλος, Παπαντωνίου και Βάσω (pics+vid)

Newsbomb

Ανανεώθηκε για άλλες ημερομηνίες, εντός του Μαΐου,το ραντεβού του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, που κλήθηκαν να καταθέσουν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και στους τότε υπουργούς της κυβέρνησής του, Βαγγέλη Βενιζέλο και Βάσω Παπανδρέου, που ήταν παρόντες, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου και έτσι πρέπει να δοθεί μετάθεση στις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος καλούνται να καταθέσουν στις 13 Μαΐου, ενώ η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου στις 20 Μαΐου.

Αντίστοιχα οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου, κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι ο ίδιος, ως υπερασπιστής, θεωρεί ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στη διαδικασία που διεξάγεται.

Από την πλευρά του, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, σε δηλώσεις του, ανέφερε: «Άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση. Ήταν τομή να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, όχι μόνο για το δικαστήριο, αλλά και για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε τότε. Ενδεχομένως, να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία τους είναι σημαντική. Σε δυο εβδομάδες θα ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αγοράς όπλων και κυρίως της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214».