ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σήμερα στο Αυτόφωρο οι γονείς της μικρής Μαρίας

Σήμερα στο Αυτόφωρο οι γονείς της μικρής Μαρίας

Σήμερα, Τετάρτη (04/05/2016) οδηγούνται στο αυτόφωρο Μονομελές Αθηνών οι γονείς της μικρής Μαρίας προκειμένου να δικαστούν με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.

Χθες, αμέσως μετά την απολογία του και εξερχόμενος της εισαγγελίας Αθηνών, ο πατέρας της 4χρονης Μαρίας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Θέλω να πω μόνο δύο πράγματα: ευχαριστώ όλο τον κόσμο για τη βοήθεια, ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που μας βοηθήσατε, τον κ. Κατσαβάδο, τον κ. Παναγιώτη Κάτση, το τμήμα ανηλίκων που μου φέρεται πάρα πολύ καλά. Με ενοχλεί που θα μείνω στο κρατητήριο αλλά η δικαιοσύνη ξέρει. Μας έχουν φερθεί πολύ ωραία μέχρι στιγμής».

Τα συμπεράσματα της Αστυνομίας

«Δεν έχει προκύψει η παραμικρή ένδειξη ότι η μικρή Μαρία ήταν θύμα απαγωγής ή αρπαγής, είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του και εξαφανίστηκε». Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν αξιωματικοί της Αστυνομίας που ερεύνησαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού.

«Ήταν απίστευτα τυχερό παιδί καθώς μόνο του μέσα στα χωράφια, μέσα στη νύχτα είναι πραγματικά θαύμα πως δεν του επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά και πως το βράδυ που ξάπλωσε στα χορτάρια για να κοιμηθεί δεν του επιτέθηκαν φίδια», συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματικός που μάλιστα χθες μίλησε μαζί με την Μαρία μόλις μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου.

«Το παιδί πεινούσε και διψούσε παρά πολύ. Του δώσαμε τσουρέκι και νερό και άρχισε να μας λέει πως κυνηγούσε το σκυλάκι του παππού και το μικρό άλογο που υπήρχε εκεί στην αποθήκη και πως ξαφνικά χωρίς να το καταλάβει έφυγε μακριά από τους δικούς της». Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αφήσουν τη Μαρία να μιλά χωρίς να τη διακόπτουν και τη ρώτησαν μόνο αν κάποιος άγνωστος την έβαλε σε αυτοκίνητο ή αν μπήκε σε κάποιο σπίτι, το οποίο δεν γνώριζε. Το παιδί όμως ήταν κατηγορηματικό.

«Περπατούσα μόνη μου μέσα στα χωράφια, τη νύχτα κουράστηκα και ξάπλωσα κάτω στο χώμα και τα χορτάρια για να κοιμηθώ. Μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατάω», τους απάντησε η τετράχρονη. Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι η απόσταση που περπάτησε το κοριτσάκι φτάνει τα 2,5 χιλιόμετρα καθώς διένυσε μια απόσταση μέσα από χωράφια και όχι από τον κεντρικό δρόμο. «Είναι δυνατό παιδί με πολύ έντονο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης», λένε αξιωματικοί που έζησαν μαζί της τις ώρες που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Δείτε περισσότερα στο Cnn.gr