ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σπείρα «μαφιόζων» διαρρηκτών: Στον ανακριτή σήμερα και ο Αγγλούπας

Σπείρα «μαφιόζων» διαρρηκτών: Στον ανακριτή σήμερα και ο Αγγλούπας

Συνεχίζονται σήμερα Τρίτη (08/11) οι απολογίες των συλληφθέντων της σπείρας των Ρομά, που είχαν «ρημάξει» σπίτια επωνύμων, διαπράττοντας περισσότερες από 1.500 κλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτών συνολικά 21 κατηγορούμενοι στην υπόθεση της ελληνικής «Κόζα Νόστρα», στους οποίους αποδίδεται πιο καίριος ρόλος στην δομή και λειτουργία της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης.

Ένας εκ των συλληφθέντων που θα απολογηθούν σήμερα στους ανακριτές, είναι και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.

aggloupas

Διαβάστε ΕΔΩ τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για την εμπλοκή του Αλέξανδρου Αγγλούπα στην υπόθεση

Ήδη την πόρτα των ανακριτών έχουν περάσει σήμερα τέσσερα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος 87 ατόμων για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Μετά τη χθεσινή τους απολογία, στην φυλακή οδηγούνται οι 11 από τους 20 κατηγορούμενους που βρέθηκαν ενώπιων των ανακριτών Διαφθοράς, Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα.

Οι κατηγορούμενοι, λογοδοτούσαν από το πρωί για σωρεία κατηγοριών που αφορούν την συμμετοχή τους σε συνδεόμενες μεταξύ τους ομάδες, οι οποίες σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια πάρα πολλές κλοπές με τεράστιας αξίας λεία.

Οκτώ κατηγορούμενοι από αυτούς που οδηγήθηκαν χθες στην Ευελπίδων, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα, ενώ ένας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή όρων.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του κυκλώματος των διαρρηκτών, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση διακεκριμένη με κατοχή όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης.

Απολογούμενοι στους ανακριτές, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην δράση της οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις