Πρόταση εισαγγελέα για έκδοση του εφοπλιστή Καραγιώργη στην Ολλανδία

Newsroom Newsroom

Πρόταση εισαγγελέα για έκδοση του εφοπλιστή Καραγιώργη στην Ολλανδία

Υπέρ της έκδοσης στην Ολλανδία του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα, τάχθηκε σήμερα (15/11) ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Συγκεκριμένα, οι Ολλανδικές αρχές που εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιάννη Καραγιώργη, εκζητούν τον εφοπλιστή προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος που είχε εξαγοράσει.

Από τις ελληνικές αρχές ο Γιάννη Καραγιώργης αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Παράλληλα, οι Έλληνες δικαστές έκαναν μερικά δεκτό το αίτημα των Ολλανδικών αρχών και τάχθηκαν υπέρ της έκδοσης του Καραγιώργη, μόνο για το αδίκημα της απάτης και όχι για τα υπόλοιπα άλλα δύο αδικήματα, ενώ επί της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής κυκλοφορεί ελεύθερος με όρους, από τον Οκτώβριο.

Ο 66χρονος είχε συλληφθεί στο σπίτι του στη Γλυφάδα, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις Ολλανδικές Αρχές και αφορούσε τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης.

Οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί ήταν: Εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο ΑΤ της περιοχής του.

Ο εφοπλιστής προσέφυγε δια του συνηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη κατά της διάταξης του εισαγγελέα που είχε διατάξει την κράτηση του και η προσφυγή του αυτή έγινε δεκτή με θετική εισήγηση και του εισαγγελέα της έδρας κ. Κούτρα.

Διαβάστε εδώ για το ...βίο και την πολιτεία του Ιωάννη Καραγιώργη

Κράτος - οπερέτα: Ελεύθερος ο εφοπλιστής Καραγιώργης - Απαλλάσσονται Ρέστης και Πάλλης

Γιάννης Καραγιώργης: Η πτώση και η άνοδος ενός εφοπλιστή με φίλους στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝ.ΕΛ.

Η κατρακύλα του Καραγιώργη και η απώλεια της εύνοιας από τον Ρώσο Κονσταντίν Μολοφέγιεφ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved