Όχι στην έκδοση του Καραγιώργη είπε ο Άρειος Πάγος

Newsroom Newsroom

Όχι στην έκδοση του Καραγιώργη είπε ο Άρειος Πάγος

Να μην εκδοθεί στην Ολλανδία ο εφοπλιστής και μιντιάρχης της περιφέρειας, Ιωάννης Καραγιώργης, προκειμένου να δικαστεί για ένα από τα τρία αδικήματα, για τα οποία τον εκζητούν οι ολλανδικές δικαστικές αρχές, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 1751/2016 απόφασή του έκανε δεκτή την έφεση του εφοπλιστή κατά της εφετειακής απόφασης, την οποία και εξαφανίζει. Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η πράξη με την οποία βαρύνεται ο κ. Καραγιώργης δεν αφορά απάτη αλλά δόλια χρεοκοπία που είναι πλημμέλημα κατά τον Ποινικό Κώδικα.

Συνεπώς, με απώτατο χρόνο τέλεσης του επίμαχου αδικήματος τον Απρίλιο του 2011, αυτό (αδίκημα) έχει περιέλθει σε παραγραφή (5ετία). Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος ήρε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί (εγγύηση κλπ.).

Οι ολλανδικές αρχές έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εν λόγω εφοπλιστή και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη πρόσφατα στο σπίτι του στη Γλυφάδα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Το ένταλμα εκδόθηκε καθώς από τις ολλανδικές δικαστικές αρχές εκκρεμούν σε βάρος του τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης και τον εκζητούν προκειμένου να δικαστεί.

Οι σε βάρος του κατηγορίες σχετίζονται με εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με «δόλια πτώχευση» γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος σε μορφή σκόνης, που είχε εξαγοράσει το 80% των μετοχών της. Από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ο Ιωάννης Καραγιώργης είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved