ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής - Αφέθηκαν ελεύθεροι

Ομόφωνα αθώοι Ηριάννα και Περικλής - Αφέθηκαν ελεύθεροι

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν Ηριάννα και Περικλής από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως νωρίτερα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία βασικού μάρτυρα, από την άρση απορρήτου στις τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους, ενώ το δείγμα DNA χαρακτηρίζεται εντόνως αμφισβητούμενο και χαμηλής ποσότητας και ποιότητας. Επίσης, τονίζεται ότι δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή όπως πρωτοδίκως, τονίζοντας ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Χαρακτήρισε μάλιστα «αφήγημα» όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από κατασκευή της αστυνομίας, λέγοντας ότι υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη των «Πυρήνων» και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Σε κλάματα, χειροκροτήματα και συνθήματα ξέσπασαν οι αλληλέγγυοι της Ηριάννας και του Περικλή ακούγοντας τον πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας να ανακοινώνει ότι την αθωωτική απόφαση, ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους σε κάθειρξη 13 ετών.