Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Ντέρμπι το λέτε εσείς…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του…

Εδώ Πολυτεχνείο: Το 1973 είχαν κάτι να πουν... Σήμερα τίποτα με μπόλικο καθόλου

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τώρα που ολοκληρώθηκε η επέτειος στη…

Τραγωδία στο Δήλεσι: Φονική πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα

Δήλεσι | Φωτιά: Χωρίς τις αισθήσεις της…

Επέτειος Πολυτεχνείου: 751.215 αναγνώστες ενημερώθηκαν από το Newsbomb.gr

Tο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στην επέτειο…

Καιρός ΤΩΡΑ: Δείτε σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός | Καιρός ΤΩΡΑ | Αντιολισθητικές αλυσίδες:…

Κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια ο Ρέστης για τα οικόπεδα στο Κορωπί

Κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια ο Ρέστης για τα οικόπεδα στο Κορωπί

Βίκτωρας Ρέστης | Ειδήσεις: Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας: Η εισαγγελέας της έδρας προτείνει να κριθεί ένοχος ο Β. Ρέστης για όλες τις κατηγορίες, με σημαντικότερη όλων αυτή που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (νόμος 1608/50)

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πριν από λίγο (18/10/2018) η εισαγγελέας η συγκεκριμένη υπόθεση επισύρει μέχρι και 20 έτη κάθειρξη, ενώ αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος, μπορεί να επιβληθεί ακόμα και η ποινή των ισοβίων. 

Επέμεινε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να προκαλέσει ζημία στο δημόσιο άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ ανεξάρτητασ αν κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικώς διότι αποκαλύφθηκε η απάτη. 

Η εισαγγελέας, στην πρότασή της, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Ρέστης από την αρχή είχε δόλο να εξαπατήσει το δημόσιο και να ολοκληρώσει το «εγκληματικό του σχέδιο» πριν αποκαλυφθεί η απάτη.

«Πώς ένας επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας με άριστες γνώσεις των real estate επενδύσεων σε Αμερική, Βουλγαρία και άλλες χώρες- όπως ο ίδιος ισχυρίζεται - ψάχνει εξονυχιστικά όλες τις υποθέσεις και στη συγκεκριμένη δεν έψαξε τίποτα;» αναρωτήθηκε η εισαγγελέας και συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Ρέστης γνώριζε από το 2002 ότι οι εκτάσεις στο Κορωπί ήταν δασικές και δημόσιες και τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε συνάψει προσύμφωνο με πωλητή και πολιτικό μηχανικό ότι δεν θα προχωρήσει στην αγορά συμβολαίων αν δεν διασφαλίσει ότι τα ακίνητα θα αποχαρακτηριστούν από δασικές εκτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ Β. ΡΕΣΤΗ

«Η απάτη σε βάρος του δημοσίου έχει συντελεστεί ακόμα κι αν ο κατηγορούμενος επέστρεψε - δήθεν - τις εκτάσεις, αφού αποκαλύφθηκε η απάτη» είναι το συμπέρασμα της εισαγγελέως, προκειμένου ο κατηγορούμενος να έχει άλλοθι για να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού. 

Όσο για τα δεκάδες εκατομμύρια που έδινε στον πολιτικό μηχανικό, «ήξερε πολύ καλά γιατί τα δίνει», επέμεινε η δικαστική λειτουργός.

Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα οικόπεδα των 400 στρεμμάτων στο Κορωπί. 

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικές αποκαλύψεις Αμερικανών για Ρέστη: «Όχημα για τα συμφέροντά τους ο Παναθηναϊκός»

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του Β. Ρέστη για εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς και ξυλοδαρμό

Αποκάλυψη: Πλαστά έγγραφα προσκόμισε στο Εφετείο Κακουργημάτων ο Βίκτωρας Ρέστης