Έφτασε η ώρα των αποφάσεων της Δικαιοσύνης για τον Ρέστη

Νewsbomb

Έφτασε η ώρα των αποφάσεων της Δικαιοσύνης για τον Ρέστη

Βίκτωρας Ρέστης | Ειδήσεις: Στα πρόθυρα του… Κορυδαλλού έθεσε με την εισήγησή της τον μεγαλοεπιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην διάρκεια της αγόρευσής της, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τα δασικά ακίνητα του Δημοσίου στις περιοχές Βάρης - Κορωπίoυ - Πώς και ποιοι κατάφεραν να εξαφανίσουν το πόρισμα Νικολούδη και να αθωώσουν τον Ρέστη για τα θαλασσοδάνεια, πετώντας το μπαλάκι στην ΤτΕ που βγάζει τους πάντες καθαρούς

Το αν θα διαβεί το κατώφλι των φυλακών, αυτό θα εξαρτηθεί από την απόφαση των δικαστών, σε μερικές ημέρες.

Η εισαγγελέας όμως τους έδωσε το «πράσινο φως» νομικά, να επιβάλλουν ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εάν αποφασίσουν να τον καταδικάσουν, έχοντας προτείνει η ίδια την ενοχή του για όλα τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, επιχειρολογώντας με άρτιο τρόπο την πρότασή της.

Το πρωτόγνωρο δεν θα είναι να πάει ο μεγαλοεφοπλιστής στη φυλακή, είναι άλλωστε γνώριμό του το κελί της 6ης Πτέρυγας του Κορυδαλλού, το οποίο είχε αποτελέσει την προσωρινή κατοικία του για ένα πεντάμηνο . Το πρωτόγνωρο θα είναι να … συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του και να παριστάνει τον παράγοντα του αθλητισμού.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Βίκτωρας Ρέστης αφενός είναι ο μοναδικός μεγαλοεφοπλιστής που έχει καταδικαστεί ήδη ή είναι υπόδικος για πολλές υποθέσεις και όλες για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, που θα τις ζήλευε σε μεθόδευση και ο πιο μεγάλος κακοποιός κα αφετέρου οι αποφάσεις που λαμβάνονται ακόμη και για την ίδια υπόθεση, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Δεν υπάρχει δηλαδή διαβάθμιση και αυτό είναι και απορίας άξιον πως συμβαίνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στη δίκη για τα δασικά ακίνητα πριν μερικούς μήνες η υπεράσπισή του είχε φέρει στο ακροατήριο και κράδαινε μια πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών, του εισαγγελέα κ. Στραγάλλη με την οποία πρότεινε την πλήρη απαλλαγή του Β.Ρέστη, δια βουλεύματος για μια σειρά βαρύτατων αδικημάτων, που αφορούσαν σε άλλες υποθέσεις, αλλά ένα εκ των αδικημάτων αφορούσε και την υπό εξέλιξη διαδικασία.

Πριν ένα μήνα περίπου το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ αποφάνθηκε εκ διαμέτρου αντίθετα.Δηλαδή έκρινε ότι ο Β.Ρέστης πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για όλα τα αδικήματα και τον παρέπεμψε κόντρα στην εισαγγελική πρόταση!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ Β. ΡΕΣΤΗ

Στη διάρκεια της πολύωρης αγόρευσής της, σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την προσωπικότητα του βασικού κατηγορουμένου Βίκτωρα Ρέστη, υπογραμμίζοντας πολλές φορές ότι πρόκειται για «ένα άτομο πανέξυπνο, που κινήθηκε με δόλο και προσπάθησε με κάθε τρόπο να υλοποιήσει τα εγκληματικά του σχέδια».

Τόνισε δε πως «γνωρίζει πολύ καλά και από επιχειρηματικά και νομικά ,έτσι ώστε να προχωρεί σε συμφωνίες και συμβάσεις, διατυπωμένες με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε αν και όταν αποκαλυφθεί η απάτη του ή η παράνομη ενέργειά του, να έχει άλλοθι και να επιρρίψει σε όλους τους άλλους τις ευθύνες».

Ουσιαστικά «ο Βίκτωρας Ρέστης κάνει ακριβώς αυτό που λέει και ο λαός μας», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, δηλαδή: «δάσκαλε που εδίδασκες και νόμο δεν εκράτεις», αποκαλύπτοντας ουσιαστικά με αυτή τη φράση αλλά και όλη της την αγόρευση, το πραγματικό πρόσωπο του, μεγαλοεφολιστή.

Του ανθρώπου δηλαδή που εμφανίζεται ως ο τηρητής του νόμου και της διαφάνειας, προβαίνει φανερά σε συμφωνίες και συμβάσεις, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου και της ηθικής, αλλά στο παρασκήνιο, έχει κινηθεί εκ διαμέτρου αντίθετα, προκειμένου να επιτύχει το όποιο εγκληματικό σχέδιο έχει εκπονήσει στο μυαλό του, με σκοπό πάντα να προσπορίσει κάποιο οικονομικό όφελος.

Και ενώ η εισαγγελέας του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πρότεινε την ενοχή του Β. Ρέστη και την καταδίκη με την μεγαλύτερη ποινή (αυτό συνάγεται από την αναλυτική ερμηνεία της του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου που προβλέπει την επιβολή ακόμη και των ισοβίων, εξηγώντας στους δικαστές ότι δύνανται να την επιβάλλουν ακόμη και αν δεν παραπέμπεται με επιβαρυντική περίσταση), λίγες ώρες πριν ένα παρακείμενο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων τον έκρινε αθώο για το σκάνδαλο, της FBB.

Γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος παίρνει πάνω της τις ευθύνες για τα δάνεια της FBB;

Είναι απορίας άξιον, μια δίκη που κράτησε μήνες και υπήρχαν δυο πορίσματα «φωτιά» για την εν λόγω τράπεζα ιδιοκτησίας Β. Ρέστη, ένα της Αρχής ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και το παραπεμπτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το δικαστήριο στην τελική και αθωωτική του απόφαση, «υιοθέτησε» το τρίτο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, με το οποίο ουσιαστικά «δινόταν άφεση αμαρτιών» στον Β. Ρέστη και όλους τους συγκατηγορουμένους του.

Μια υπόθεση, που χρήζει διερεύνησης και σε δεύτερο βαθμό διότι αν η Τράπεζα της Ελλάδος παίρνει πάνω της το «σκάνδαλο» τότε να κληθεί να λογοδοτήσει η τότε διοίκησή της και να τιμωρηθεί, διότι εδώ πρόκειται περί σκανδάλου, το οποίο ουσιαστικά μένει ατιμώρητο, με αυτό το «πιγκ πόγκ» ευθυνών, προκειμένου να θολώνουμε το τοπίο και να εξασφαλίζουμε «αθωωτικές αποφάσεις».

Από τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος, αναλαμβάνει την ευθύνη με το πόρισμά της, «ομολογώντας» την ενοχή της, απορίας άξιον παραμένει πως δεν έχει ζητηθεί ακόμη η ποινική διερεύνηση των ευθυνών, των μελών της διοίκησης και θα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη, εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί κύκλοι, η άσκηση εφέσεως επι της αθωωτικής και ο έλεγχος της Τράπεζας Ελλάδος.

Πώς κατάφεραν να «εξαφανίσουν» το πόρισμα Νικολούδη είναι απορίας άξιον. (Διαβάστε εδώ όλο το πόρισμα)

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικές αποκαλύψεις Αμερικανών για Ρέστη: «Όχημα για τα συμφέροντά τους ο Παναθηναϊκός»

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του Β. Ρέστη για εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς και ξυλοδαρμό

Αποκάλυψη: Πλαστά έγγραφα προσκόμισε στο Εφετείο Κακουργημάτων ο Βίκτωρας Ρέστης

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved