Πώς η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος οδήγησε στον Γιάννο Παπαντωνίου

Newsbomb

Πώς η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος οδήγησε στον Γιάννο Παπαντωνίου

Από την Τράπεζα Κύπρου, η οποία έλαβε αίτημα διερεύνησης το 2013 από τη Μονάδα Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), αποκαλύφθηκε η διαδρομή των «μαύρων» χρημάτων για τον εκσυγχρονισμό φρεγατών του Ελληνικού Ναυτικού, η οποία οδήγησε τελικά στο κατηγορητήριο κατά του πρώην Υπουργού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου, Σταυρούλας Κουράκου για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν προφυλακιστέοι το βράδυ της Τρίτης, ύστερα από την πολύωρη απολογία τους σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η όλη διερεύνηση, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ξεκίνησε το 2013 όταν ζητήθηκε, μέσω ΜΟΚΑΣ, η εξέταση των δραστηριοτήτων συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία βρισκόταν ήταν υπό παρακολούθηση από τις ελλαδικές αρχές. Η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της διερεύνησης της ύποπτης εταιρείας, έφτασε στο συμπέρασμα πως ο ιδιοκτήτης της είχε επίσης συμφέροντα και σε άλλες οντότητες, οι οποίες μέχρι τότε δεν ήταν καθόλου γνωστές στις ελλαδικές αρχές και στην ΜΟΚΑΣ.

Οι εταιρείες αυτές είχαν λάβει από την υπό διερεύνηση εταιρεία το συνολικό ποσό των 2.6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο διοχέτευσαν σε μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία. Η έρευνα της Τράπεζας Κύπρου απεκάλυψε επίσης πως η ύποπτη εταιρεία είχε δραστηριότητες που συνδέονταν με συναλλαγές οπλικών συστημάτων, ενώ ανάμεσα στα συνδεδεμένα πρόσωπα υπήρχαν και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Χαράλαμπος Μπεκατώρος, ο οποίος συνδέεται με την εταιρεία Thales NederLand.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.com.cy

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved