ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για το ρόλο του Πετσίτη στη ΔΕΠΑ μετά τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr

Εισαγγελική έρευνα για το ρόλο του Πετσίτη στη ΔΕΠΑ μετά τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, με τις «ύποπτες» επαγγελματικές δραστηριότητες και διασυνδέσεις του Μανώλη Πετσίτη,  που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Newsbomb.gr γύρω από τον περίεργο ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος φέρεται μεταξύ άλλων να «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» με σαφείς υπόνοιες ότι «αβαντάριζε» την εταιρεία ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η οποία έχει «φεσώσει» τη ΔΕΠΑ με πάνω από 120 εκ. ευρώ. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έστειλε πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τα δημοσιεύματα με την ένδειξη «για τις δικές σας ενέργειες».

Ο προϊστάμενος Ευάγγελος Ιωαννίδης αφού τα μελέτησε έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Παράλληλα, διαβίβασε τα ίδια δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν σε δύο παρεμφερείς έρευνες που είναι βρίσκονται σε εξέλιξη:

Α) Την υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρέη του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κιτσάκος με δήλωσή του στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» είχε υποστηρίξει ότι ο Μ.Πετσίτης πήγαινε στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης. «Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

Β) Την υπόθεση που αφορά τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Για την εν λόγω υπόθεση ασκήθηκε δίωξη μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του επιχειρηματία και 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη μήνυση οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

Όπως σημειωνόταν, ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη είχαν αυξηθεί κατά 8 εκατ. ευρώ καθώς η ELFE είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία. Έτσι, βάση της καταγγελίας, η λιπασματοβιομηχανία κέρδιζε χρόνο αμφισβητώντας στα δικαστήρια την απόφαση της γενικής συνέλευση της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρεντιάδη.

Διαβάστε επίσης:

Μανώλης Πετσίτης: Οι σχέσεις με τον μετρ των offshore και η εταιρεία με τις δουλειές του δημοσίου

Μανώλης Πετσίτης: Ο κολλητός του Νίκου Παππά που από σερβιτόρος έγινε υπάλληλος του Λαυρεντιάδη