ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ανοίγουν οι λογαριασμοί Πετσίτη, Λαυρεντιάδη και Κιτσάκου

Ραγδαίες εξελίξεις: Ανοίγουν οι λογαριασμοί Πετσίτη, Λαυρεντιάδη και Κιτσάκου

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του περιβόητου πλέον Μανώλη Πετσίτη, στενού φίλου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρου Κιτσάκου και άλλων φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και των συγγενών αυτών, ζήτησε την Τετάρτη (13/03/2019) η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στο πλαίσιο των ερευνών για την εταιρεία ELFE, η οποία έχει «φεσώσει» τη ΔΕΠΑ με πάνω από 120 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν σταλεί ερωτήματα προς αντίστοιχες Αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό όλων των φυσικών και νομικών εμπλεκόμενων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει μπει εδώ και καιρό η υπόθεση που αφορά τις οφειλές της εταιρείας ELFE προς τη ΔΕΠΑ, ενώ για τα ευρήματα που προκύπτουν ενημερώνονται αρμοδίως οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές εκκρεμείς δικογραφίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού των ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ. Μάλιστα πριν από λίγους μήνες διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως είναι γνωστό με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση γύρω από τον περίεργο ρόλο του Μανώλη Πετσίτη ο οποίος - όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Newsbomb.gr με εκτενή και αλλεπάλληλα δημοσιεύματα - «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου», με σαφείς υπόνοιες ότι «αβαντάριζε» την εταιρεία ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η οποία έχει «φεσώσει» τη ΔΕΠΑ με πάνω από 120 εκατ. ευρώ.

Δείτε σχετικά:

Το Newsbomb.gr θα αποκαλύπτει το ήθος των πολιτικών και Δεξιών και Αριστερών

Εισαγγελική έρευνα για το ρόλο του Πετσίτη στη ΔΕΠΑ μετά τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr

Υπόθεση Πετσίτη: Ο Μανώλης του Παππά και τα αλισβερίσια με το Δημόσιο

Υπόθεση Πετσίτη: Χαμός στη Βουλή για τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr

Αποκάλυψη: Ο «αθεόφοβος» Μανώλης Πετσίτης, ο Λαυρεντιάδης και το ακίνητο της Μονής Πετράκη

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Εκπρόσωπος των offshore του Λαυρεντιάδη ο Μανώλης Πετσίτης

Μανώλης Πετσίτης: Ο κολλητός του Νίκου Παππά που από σερβιτόρος έγινε υπάλληλος του Λαυρεντιάδη

Μανώλης Πετσίτης: Το... golden boy του Μαξίμου δεν είχε πατήσει ποτέ στην ELFE του Λαυρεντιάδη