ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ΣΟΚ: Η στιγμή που η θεομηνία χτυπά τη Χαλκιδική - Τρόμος και πανικός

Βίντεο - ΣΟΚ: Η στιγμή που η θεομηνία χτυπά τη Χαλκιδική - Τρόμος και πανικός

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν λεπτό προς λεπτό τη φονική κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης (10/07) την Χαλκιδική και άφησε πίσω της τουλάχιστον επτά νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και συντρίμμια.

Τον τρόμο και τον πανικό έζησαν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας, καθώς η μανία της φύσης σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι επτά ζωές ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή είναι ανυπολόγιστες.

Η λίστα του θανάτου

Το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07) και συγκεκριμένα στις 13:30, εντοπίστηκε σορός από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, στα 6,8 ναυτικά μίλια από το αλιευτικό καταφύγιο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα δεν είναι ακόμα γνωστό αν η συγκεκριμένη σορός ανήκει στον 62χρονο αλιέα που αγνοείται από χθες το απόγευμα όταν βγήκε με τη βάρκα του για ψάρεμα.

Πλέον, οι νεκροί από τη θεομηνία έχουν φτάσει τους επτά.

Οι έξι νεκροί είναι στο σύνολό τους αλλοδαποί που βρίσκονταν για διακοπές στη Χαλκιδική. Πρόκειται για ανδρόγυνο ηλικιωμένων από την Τσεχία που παραθέριζαν στη Σωζόπολη με τροχόσπιτο, μια πενηντατετράχρονη Ρουμάνα με τον οκτάχρονο γιο της που καταπλακώθηκαν από το σκέπαστρο ταβέρνας όπου έτρωγαν στα Νέα Πλάγια, όπως επίσης ένας τριανταεννιάχρονος από τη Ρωσία με το ηλικίας δύο ετών παιδί του, που καταπλακώθηκαν από δένδρο στη Νέα Ποτίδαια.

Καρέ-καρέ η Θεομηνία

Τις στιγμές πανικού που έζησαν εκατοντάδες άνθρωποι στη Χαλκιδική έχουν καταγραφεί σε συγκλονιστικά βίντεο.

«Κυριολεκτικά ήρθε από το πουθενά. Τα φώτα έσβησαν στην παραλία όπου ήμασταν, επικράτησε ένα χάος. Κόσμος έτρεχε, ούρλιαζε και βασικά απλά προσπαθούσε να φύγει από την παραλία», λέει η Emily Kishtoo, που βρισκόταν σε beach party με την οικογένεια της όταν ξέσπασε η φονική καταιγίδα. Δείτε ΕΔΩ το βίντεο που δημοσίευσε το ΒΒC αποτυπώνει τον τρόμο και τον πανικό που επικράτησε.

Πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν ρεπορτάζ για τα θύματα και τις ανυπολόγιστες ζημιές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική δημοσίευσε και ο Guardian.

Δείτε το βίντεο:

Σε ένα άλλο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου καταγράφεται η αγριότητα των καιρικών φαινομένων στη Χαλκιδική.

«Κατά τις 9:30 το βράδυ έρχεται ένα δυνατό μπουρίνι και ακούμε ένα δυνατό μπαμ, νομίζαμε ότι θα γκρεμιστεί το σπίτι, μια λαμαρίνα έπεσε πάνω στη σκάλα του σπιτιού» είπε ένας από τους εκατοντάδες κατοίκους των Νέων Μουδανιών ο οποίος όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά τα διάφορα πλημμυρικά φαινόμενα που έχει ζήσει, τέτοιες καιρικές συνθήκες δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά.

Η κατάσταση των τραυματιών

Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή και με δικά τους μέσα 120 πολίτες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου«, «Γεννηματάς» και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μία γυναίκα βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με ελαφρά τραύματα.

Από χθες έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τον συντονισμό όλων τον ενεργειών έχει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σχετικές ειδήσεις