ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική Αεροπορία: Οι Γάλλοι έπαθαν... πλάκα με τους Έλληνες πιλότους – Ο εφιάλτης των Τούρκων

Πολεμική Αεροπορία: Οι Γάλλοι έπαθαν... πλάκα με τους Έλληνες πιλότους – Ο εφιάλτης των Τούρκων

Είναι οι καλύτεροι χειριστές στον κόσμο και το αποδεικνύουν καθημερινά - Μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή, προστατεύουν τα δίκαια της χώρας μας.

Τον θαυμασμό των Γάλλων ιπταμένων που συμμετείχαν στην άσκηση Eunomia που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο, μετέφερε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας στον Έλληνα ομόλογό της, κατά τη χθεσινή τους επικοινωνία.

Η Φλοράνς Παρλί εξέφρασε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο τις καλύτερες εντυπώσεις της και την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της άσκησης στην θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, στην οποία συμμετείχαν οι ελληνικές, οι γαλλικές, οι κυπριακές και οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ίδια τόνισε στον Έλληνα υπουργό πως εντυπωσιάστηκε τόσο η ίδια όσο και οι Γάλλοι πιλότοι φυσικά, από τον τρόπο που έδρασαν οι χειριστές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Με δημιουργική σκέψη, απόλυτη ακρίβεια στους ελιγμούς, επιθετικό πνεύμα και εξαιρετική απόδοση, οι Έλληνες χειριστές αντιμετώπισαν άψογα όλα τα σενάρια της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης.

Είναι πολύ πιθανό μάλιστα οι Γάλλοι πιλότοι να ενημερώθηκαν και για τον τρόπο που έφτασαν στην Κύπρο τα συνολικά οχτώ ελληνικά μαχητικά αλλά και για τη «μάχη» που διεξήχθη ανατολικά του Καστελλόριζου κατά την επιστροφή τους, όταν τους έστησαν… καρτέρι οι Τούρκοι. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ήταν η απόλυτη ήττα τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε τακτικό επίπεδο για την τουρκική πολεμική αεροπορία, με τα μαχητικά των γειτόνων να αποχωρούν και την Πολεμικής μας Αεροπορία να ολοκληρώνει με επιτυχία την πιο δύσκολη και συμβολική αποστολή των τελευταίων ίσως δεκαετιών.

Για τους Τούρκους Επιτελείς τα ελληνικά φτερά αποτελούν τον χειρότερο εφιάλτη τους. Όχι μόνο γιατί εδώ και δεκαετίες κυριαρχούν στον ουρανό του Αιγαίου, αλλά γιατί πλέον, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ κ. Γεωργίου Μπλιούμη, τα ελληνικά μαχητικά επιχειρούν σε όλη την ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κύπρο μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Καζάνι που βράζει» η Ανατολική Μεσόγειος: Ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά μέσω τουρκικών NAVTEX