ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χρυσό «ριφιφί» σε θυρίδες: Τι πρόδωσε τον Βασίλη Γκουρούση - Άφαντος ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ

Χρυσό «ριφιφί» σε θυρίδες: Τι πρόδωσε τον Βασίλη Γκουρούση - Άφαντος ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ
Instagram

Μία απροσεξία του 58χρονου Βασίλη Γκουρούση στάθηκε αρκετή, σύμφωνα με την Αστυνομία, για την εξιχνίαση της κινηματογραφικής κλοπής σε τέσσερις θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό.

Ο 58χρονος άφησε DNA του σε μία από τις θυρίδες που «άνοιξαν» με διαρρηκτικά εργαλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας διατηρούσε θυρίδα ακριβώς δίπλα από τις θυρίδες που παραβιάστηκαν. Έτσι, έμπαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας και είχε το χρόνο να «χαρτογραφήσει» το χώρο και να επιλέξει το στόχο του.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα δεν ξέρουν ακόμα το πότε ακριβώς διέρρηξε τις θυρίδες, ωστόσο, είχαν προσδιορίσει χρονικά την κλοπή στους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι αστυνομικοί τον είδαν από τις κάμερες ασφαλείας να εισέρχεται στο χώρο όπου βρίσκονται οι θυρίδες (στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχουν κάμερες – κάμερες υπάρχουν εξωτερικά) το επίμαχο χρονικό διάστημα. Αυτό σε συνδυασμό με το παρελθόν του (είχε κατηγορηθεί για απάτες) έβαλε στο μικροσκόπιο τον 58χρονο επιχειρηματία. Το επόμενο βήμα ήταν η εύρεση ενός «ορφανού» DNA σε μία από τις θυρίδες που παραβιάστηκαν. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν διέθετε γενετικό υλικό του υπόπτου, ο οποίος κλήθηκε να δώσει στις Αρχές DNA. Ακολούθησε η ταυτοποίησή του και η έκδοση εντάλματος σύλληψης.

vasilis-gkourousis3.jpg
Τι πρόδωσε τον Βασίλη Γκουρούση - Άφαντος ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώInstagram

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκε τίποτα απολύτως από όλα όσα κλάπηκαν (μετρητά και πολύτιμα κοσμήματα) από τις τέσσερις θυρίδες. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στη Βάρη αλλά και σε γνωστό κατάστημα αισθητικής και περιποίησης γυναικών στο Χαλάνδρι, χωρίς να εντοπίσουν το παραμικρό. Αυτός είναι και ο λόγος που η έρευνα συνεχίζεται, καθώς οι αστυνομικοί έχουν βάλει προσωπικό στοίχημα για τον εντοπισμό τους. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο γνωστός επιχειρηματίας «είχε το χρόνο να κρύψει τα πάντα».

Ο φερόμενος ως δράστης του ριφιφί είναι και ο ίδιος πελάτης της τράπεζας και έχει και ο ίδιος θυρίδα σε αυτήν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάρρηξη έγινε με κατσαβίδι.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

vasilis-gkourousis-1.jpg
Το ριφιφί - «μαμούθ» στην τράπεζα είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο ΝοέμβριοInstagram

Το χρονικό

Το ριφιφί - «μαμούθ» στην τράπεζα είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο, όταν μια από τις ιδιοκτήτριες των θυρίδων διαπίστωσε ότι το περιεχόμενο που είχε φυλαγμένο είχε κάνει φτερά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη:

«Συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου 2020, σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος ημεδαπός για τη διάπραξη (4) διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας προχώρησαν στην συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου.

Ειδικότερα, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε βιολογικό υλικό (D.N.A.) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίηση του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • (2) αναδιπλούμενα μαχαίρια και (7) κατσαβίδια, καθώς και
  • (680) ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών,

Σημειώνεται ότι η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου στο ΑΤ Ψυχικού από μια γυναίκα, μέλος γνωστής οικογένειας των Βορείων Προαστίων, ενώ ακολούθησαν καταγγελίες και από σύζυγο γνωστού επιχειρηματία και δύο ακόμη από γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία (ΧΑΡΤΗΣ)