ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Έρχεται... κόλαση! Πού θα χτυπήσει ο ιός τις επόμενες μέρες και ώρες

Κορονοϊός: Έρχεται... κόλαση! Πού θα χτυπήσει ο ιός τις επόμενες μέρες και ώρες

Φαίνεται πως οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τον πλανήτη.

Ο κορονοϊός έχει «γονατίσει» την Ευρώπη, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για μεταφορά των κέντρων της πανδημίας και μάλιστα με πολύ χειρότερα αποτελέσματα από όσα βιώνουμε αυτή την στιγμή.

Αυτή την στιγμή, 447.030 έχουν μολυνθεί από τον covid-19, ωστόσο το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στη Νέα Υόρκη, η οποία δέχεται μια απίστευτη επίθεση από τον ιό την τελευταία εβδομάδα, σε σημείο που οι προβλέψεις είναι κυριολεκτικά... μαύρες!

Το ποσοστό με τον οποίο επιτίθεται ο Covid- 19 για να μολύνει τους πολίτες της Νέας Υόρκης είναι πενταπλάσιο απ' ότι στην υπόλοιπη χώρα, προειδοποιούν οι ειδικοί βάζοντας σε καραντίνα περίπου 144 εκατομμύρια των ΗΠΑ.

Οι επόμενες «πύλες της κόλασης»

Ωστόσο, με βάση την επιδημιολογική τροχιά του Covid- 19, η Μαδρίτη και το Λονδίνο θα μπορούσαν να γίνουν τα επόμενα hot spots της νόσου στην Ευρώπη.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στη βρετανική πρωτεύουσα, οι θάνατοι, πλέον, διπλασιάζονται κάθε δύο μέρες, όπως αναφέρουν οι «Financial Times».

Στην Μεγάλη Βρετανία, 422 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους- μόνο στο Λονδίνο οι νεκροί έφθασαν τους 143- ενώ τα κρούσματα τα 1427.

Στην Ισπανία, ο αρχές ζήτησαν από το ΝΑΤΟ έκτακτη βοήθεια σε ότι αφορά τον ιατρικό εξοπλισμό, όπως 500 χιλιάδες τεστ, αναπνευστήρες και προστατευτικές μάσκες.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία καταγράφηκαν 738 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας σε 3.434 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 47.610.

Νούμερα, που σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία τις επόμενες ημέρες...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.