ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι έχει συμβεί με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - Η διπλή δόση και το λάθος της τράπεζας

Τι έχει συμβεί με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - Η διπλή δόση και το λάθος της τράπεζας

Χθες πιστώθηκε στους δικαιούχος το ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με κάποιους από αυτούς να βλέπουν διπλή δόση στο λογαριασμό τους.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Εργασίας για το συγκεκριμένο ζήτημα και αρμόδιες πηγές επιβεβαίωσαν το γεγονός, επισημαίνοντας πως πρόκειται για λάθος από συγκεκριμένη τράπεζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ανακοίνωση τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από την τράπεζα. Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή δόσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάποιους δεν αφορά τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για το συγκεκριμένο επίδομα.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ ανακοίνωσε πως «οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών θα εισπράξουν μιάμιση δόση».

Υπενθυμίζεται ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • Κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό δικαιούται να λάβει 200 ευρώ. Ωστόσο τον Δεκέμβριο το ποσό αυτό διπλασιάζεται και θα εισπράξει συνολικά 400 ευρώ
  • Κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού θα δει προσαυξημένο το εγγυημένο ποσό κατά 100 ευρώ.