ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Μαραθώνα: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στον Μαραθώνα: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς - Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα: Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/08) στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στον Μαραθώνα - Στην περιοχή βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς - «Ελέγχεται η φωτιά», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/08) σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής στην οδό Σπηλαίου Πανός.

H φωτιά, που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά έχει πολύ καλύτερη εικόνα, καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις οδούς Πλαταιών, Αεροπορίας και Αγίας Μαρίνας, από το ύψος της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα.

Αναλυτικότερα, στην κατάσβεση συμμετέχουν 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 6 ομάδες πεζοπόρων με 48 πυροσβέστες.

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 ΟΤΑ και εθελοντές.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Πέτρος Φιλίππου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στον Μαραθώνα παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα στις 18.30.

Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε νωρίτερα και ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για πυροπροστασία Γιώργος Λέπουρης.

Η πυρκαγιά φαινόταν και από την παραλία του Σχοινιά.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για την πυροπροστασία Γιώργο Λέπουρη, η φωτιά ξέσπασε σε σπίτι όπου εκτελούνταν εργασίες, το οποίο κάηκε.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 20 οχήματα, μια ομάδα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 2 υδροφόρες της περιφέρειας.

Φωτιά και στο Ζούμπερι - Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Και δεύτερη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (10/8) στην περιοχή του Μαραθώνα και συγκεκριμένα στον Άγιο Ανδρέα στο Ζούμπερι.Ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως η Πυροσβεστική πρόλαβε την φωτιά και την έχει θέσει υπό έλεγχο, όμως προληπτικά έχει διαταχθεί η εκκένωση όλων των κατασκηνώσεων στην περιοχή.

Κάλεσε όλους τους πολίτες να μην κινηθούν με αυτοκίνητο προς το Ζούμπερι, διότι επιβαρύνουν τους δρόμους και δυσκολεύουν τις μετακινήσεις της Πυροσβεστικής.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορία «5» - προβλέπεται για σήμερα Σάββατο (10/8) σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών.

Δείτε ΕΔΩ ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

112: Το μήνυμα κινδύνου έλαβαν οι πολίτες

Ηχητικό και γραπτό μήνυμα έλαβαν οι πολίτες το Σάββατο (10/08) από τη νέα υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το μήνυμα στάλθηκε μαζικά σε όσους βρίσκονταν σε περιοχές που υπάρχει σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Όσοι δεν γνώριζαν για την νέα υπηρεσία αιφνιδιάστηκαν από το ξαφνικό μήνυμα κινδύνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα προκλήθηκε και αναστάτωση μέχρι να καταλάβουν οι πολίτες ακριβώς τι συμβαίνει και πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία.

Το μήνυμα ήταν και ηχητικό (CBS) και γραπτό (SMS) και στην πρώτη χρήση του υπάρχουν προβλήματα καθώς οι πολίτες το έλαβαν σε δύο δόσεις, με διαφορά περίπου 45 λεπτών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανταπόκριση των συνεργαζόμενων παρόχων.

Δείτε ΕΔΩ το μήνυμα

Τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση οι πολίτες έχουν από πριν την δυνατότητα να τηλεφωνούν για βοήθεια ή για να αναφέρουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο 112.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Αυτά είναι τα θύματα - Εμφανίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου

Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: Οι γείτονες να μαζέψουν τα μυαλά τους

Σχετικές ειδήσεις