ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγες μιλούν στο Newsbomb.gr: Δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα

Πρόσφυγες μιλούν στο Newsbomb.gr: Δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή (06/03) η επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών στο αρματαγωγό «Ρόδος».

Στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης όπου είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, βρέθηκαν μέλη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, τα οποια συνομίλησαν με τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Με επιθυμία να φύγουν από την Ελλάδα, οι πρόσφυγες περιμένουν υπομονετικά την επιβίβασή τους.

Χαρακτηριστικά, ένας εξ αυτών, Σύρος στην καταγωγή, δήλωσε στο Newsbomb.gr ότι δεν επιθυμεί να μείνει στη χώρα μας αλλά στόχος του είναι να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

«Θέλω να πάω στον πατέρα μου, τη μητέρα μου, τους τρεις αδελφούς μου και την αδερφή μου στη Γερμανία» ανέφερε, ενώ κρατούσε στην αγκαλιά του τη μικρή του κόρη.

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), Φραντσέσκο Ρόκα μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό και συνομίλησαν με πρόσφυγες και μετανάστες.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο κ. Αυγερινός, τόνισε τη δέσμευση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού να βοηθήσει οικονομικά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό:

«Βλέπουμε την κατάσταση όπως ακριβώς είναι και έχουμε τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας ότι θα βοηθήσει με το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανθρωπιστικές του υποχρεώσεις, τόσο προς την ευάλωτη ελληνική κοινωνία, όσο και προς τις ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών» ανέφερε.

Ήρεμο το βράδυ

Το βράδυ που πέρασε ήταν ήρεμο στη Μυτιλήνη, όπου μετά το απόγευμα της Πέμπτης, δεν έφτασαν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα έφτασε στο νησί μια λέμβος με 42 άτομα, κυρίως αφγανικής καταγωγής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Μιχάλης Τροχανάς

Κοροναϊός - Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα: Πού δεν θα γίνουν καθόλου μαθήματα λόγω COVID-19

Σχετικές ειδήσεις