ΕΘΝΙΚΑ

Μεταναστευτικό: Πώς ο κορονοϊός εκτονώνει την ένταση στον Έβρο - Απομακρύνονται οι μετανάστες

Μεταναστευτικό: Πώς ο κορονοϊός εκτονώνει την ένταση στον Έβρο - Απομακρύνονται οι μετανάστες
AP Photo

Προς εκτόνωση βαίνει σταδιακά η ένταση που εκδηλώθηκε περίπου από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (18/3) στο τελωνείο των Καστανεών, με επιθέσεις κατά των Ελλήνων αστυνομικών με ρίψεις χημικών και πετρών.

Αυτή ήταν μία ακόμη απέλπιδα -και αποτυχημένη- προσπάθεια των συγκεντρωμένων επί του τουρκικού εδάφους μεταναστών, να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας.

Τόσο ο φράχτης όσο και ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν αλώβητοι και η συνοριογραμμή απροσπέλαστη, μετά και τη νέα αυτή οργανωμένη απόπειρα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ:

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορά της με την Ευρώπη και την Ελλάδα εξαιτίας του κοροναϊού, η κατάσταση εκτονώθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς από τη στιγμή εκείνη δεν επιτρεπόταν η διέλευση σε κανέναν.

Όμως πριν την ενεργοποίηση της απόφασης που έλαβε η τουρκική κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα της Τουρκίας λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν οι τουρκικές αρχές, «σπρώχνοντας» δεκάδες μετανάστες να περάσουν σε ελληνικό έδαφος στη συνορογραμμή των Καστανιών.

Δεκάδες άνθρωποι επιχείρησαν με κάθε τρόπο να διασχίσουν τα σύνορα και να βρεθούν στην Ελλάδα, ωστόσο βρήκαν μπροστά τους τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες απέτρεψαν τις παράνομες εισόδους στη χώρα.

Με τη συνδρομή των τουρκικών αρχών που εκτόξευαν και πάλι δακρυγόνα οι πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη, αλλά η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ήταν άμεση, εμποδίζοντας την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.