ΑΠΟΨΕΙΣ

Στρατηγός Φλώρος: Τσεκουράτα και παντελονάτα

Στρατηγός Φλώρος: Τσεκουράτα και παντελονάτα

Όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ξεστόμισε αυτή τη φράση το μεσημέρι της Παρασκευής (19/06/2020) στο Πεντάγωνο, όλοι οι στρατιωτικοί συντάκτες που ήμασταν παρόντες αρχίσαμε να τη σημειώνουμε σε ατζέντες και κινητά και παράλληλα να κοιτιόμαστε μεταξύ μας. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Φλώρος έχει στείλει πολλές φορές δυναμικές απαντήσεις προς το προκλητικό καθεστώς Ερντογάν, αυτή τη φορά εξέπληξε τους πάντες με την αποφασιστικότητά του.

Ο 59χρονος Στρατηγός δεν εντυπωσίασε φυσικά μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά συγκλόνισε όλους τους Έλληνες και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες ακόμα και για στρατιωτική σύγκρουση, οποιαδήποτε στιγμή.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, την ώρα που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι στο «σημείο» μηδέν» και η Τουρκία απειλεί ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα, να βγαίνει ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας να καθησυχάζει και να ενθαρρύνει με το λόγο του τον ελληνικό λαό, λέγοντας με σθένος ότι «δεν φοβόμαστε, είμαστε έτοιμοι και θα επιφέρουμε σοβαρό πλήγμα σε όποιον διανοηθεί να μας αμφισβητήσει».

Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που ένας στρατιωτικός δεν μιλάει απλά τσεκουράτα – όπως συνηθίζουμε να λέμε – αλλά μιλά παντελονάτα, αντρίκια και χωρίς κανένα ενδοιασμό ή φόβο. Δεν εννοούμε φόβο απέναντι στον εχθρό, κάτι τέτοιο ο Στρατηγός Φλώρος δεν το ένοιωσε ποτέ κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Εννοούμε φόβο ή πιο σωστά δεύτερη σκέψη αναφορικά με ενδεχόμενη επίπληξη από την πολιτική ηγεσία.

Το στοιχείο αυτό, νομίζω, πως έχει την αξία του γιατί σε αρκετές περιπτώσεις και για αρκετά χρόνια, οι στρατιωτικές ηγεσίες δεν είχαν δική τους άποψη ή είχαν την άποψη του εκάστοτε υπουργού Άμυνας, την οποία φρόντιζαν να γνωρίζουν, να στηρίζουν και φυσικά να ακολουθούν.

Στην περίπτωση του Στρατηγού Φλώρου κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως φυσικά δεν ισχύει και για τον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ακούει, σέβεται και συνεργάζεται άψογα με την στρατιωτική ηγεσία.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και τεταμένη περίοδο, η χώρα μας έχει την τύχη να διαθέτει στρατιωτική και πολιτική ηγεσία υπεύθυνη, σοβαρή και αποφασιστική. Ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν. Τα γεγονότα στον Έβρο το επιβεβαίωσαν, όπως και οι καθημερινές, δυναμικές απαντήσεις στην Τουρκία, σε συνδυασμό με τους διπλωματικούς χειρισμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, θα τον κάψουμε