ΕΘΝΙΚΑ

Oruc Reis: Έκανε στροφή 180 μοιρών - Επιστρέφει στην ελληνική υφαλοκρηπιδα;

Oruc Reis: Έκανε στροφή 180 μοιρών - Επιστρέφει στην ελληνική υφαλοκρηπιδα;

Στροφή 180 μοιρών έκανε το τουρκικό ωκεανογραφικό Oruc Reis τα ξημερώματα της Πέμπτης που από το απόγευμα της Τετάρτης κινoύνταν εντός της κυπριακής ΑΟΖ με κατεύθυνση προς το λιμάνι της Αττάλειας.

Το τουρκικό ερευνητικό που στις 7.20 το απόγευμα της Τετάρτης εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως δείχνει το marinetraffic.com, τα ξημερώματα της Πέμπτης πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών και πλέον κινείται νοτιοδυτικά προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

orucreis.jpg
Αναστροφή πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Πέμπτης το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis

Το τουρκικό σκάφος πλέει με ποντισμένα στα καλώδια του, και κρατώντας νοτιοδυτική πορεία με ταχύτητα περίπου 5 κόμβων και συνοδεύεται από μικρό τουρκικό στολίσκο.

Όλες αυτές τις ημέρες το πολεμικό ναυτικό παρακολουθεί στενά την πορεία τους.

Η θέση του Oruc Reis το απόγευμα της Τετάρτης:

Δείτε ΕΔΩ πού βρίσκεται ΤΩΡΑ το Oruc Reis

Στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχει η βεβαιότητα ότι το Oruc Reis δεν έχει τη δυνατότητα να διεξάγει σεισμικές έρευνες, εξαιτίας της εγγύτητα με τα πλοία που το συνοδεύουν σε συνδυασμό με τον θόρυβο που δημιουργείται από την παρουσία των άλλων πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε με έκτακτο διάγγελμά του την Άγκυρα και στον «σουλτάνο» ότι «καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα κρούσματα - 262 σε μία ημέρα μόνο