ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με την Ελλάδα - Το Oruc Reis θα επιστρέψει

Ερντογάν: Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με την Ελλάδα - Το Oruc Reis θα επιστρέψει

Ως γνήσιος... διπλωμάτης ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο με τον Έλληνα Πρωθυπουργός και αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο αποκάλυψε το λόγο που το Oruc Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας.

Τόνισε ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis αποσύρθηκε για δύο λόγους και παράλληλα διεμήνυσε ότι το Oruc Reis θα επιστρέψει στις έρευνες.

«Επέστρεψε στην Αττάλεια για συντήρηση, αλλά και για να περάσουμε ένα μήνυμα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και αποκάλυψε ότι η απόφαση ελήφθη και για να δοθεί χώρος στις διπλωματικές επαφές με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όταν αποσύρθηκε το Oruc Reis για επισκευή και συντήρηση, στοχεύσαμε επίσης σε θετικές εξελίξεις στη διπλωματία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε εντελώς τις σεισμικές έρευνες».

Πρόσθεσε, σύμφωνα με τη Sabah, ότι «ενημερώσαμε τις χώρες που μεσολαβούν ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με μία συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που έχει σημασία είναι το βασικό αντικείμενο των συνομιλιών».

Ωστόσο, τόνισε ότι αν στη συνάντηση «συζητήσουμε τα τετελεσμένα τους για το Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε απειλώντας ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει μεγαλύτερη επίδειξη δύναμης, με αφορμή την επίσκεψη της Ελληνίδας προέδρου στο Καστελόριζο.

«Αλλά αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη», είπε με απειλητικό τόνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα του μίνι lockdown που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς