ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Σταυρό στη Νέα Βύσσα

Έβρος: Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Σταυρό στη Νέα Βύσσα

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος βλέπει παντού φαντάσματα και εμμονές κατά της Ελλάδας - Μετά τη μήνυση που κατέθεσε κατά ελληνικής εφημερίδας, έθεσε στη Μέρκελ ζήτημα κατά του τεράστιου σταυρού που τοποθετήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου και ο οποίος φαίνεται από την Αδριανούπολη

Πριν λίγες ημέρες, ένας μεγάλος φωτεινός Σταυρός τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές περιοχές.

Το γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων.

Μάλιστα οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ερντογάν έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρεσκειά του στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον, αναμένεται να το θέσει και επισήμως στην Μέρκελ κατά την βιντεοδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ, την Τρίτη πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Η διαμάχη για το γιγαντιαίο σταυρό έρχεται καθώς οι στρατιωτικές και πολιτικές εντάσεις σιγοβράζουν μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Ελλάδα και Τουρκίας για αμφισβητούμενα εδάφη στην ανατολική Μεσόγειο. Η Γερμανία προσπάθησε να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στη σειρά.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν ξεκάθαρα, οι Τούρκοι θέτουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα. Αιγαίο, Α. Μεσόγειος, Κυπριακή ΑΟΖ και τώρα και ο Έβρος.

Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Δεν τους ενοχλεί μόνο ο Σταυρός, αλλά σύντομα θα θέσουν και ζήτημα μειονότητας στη Θράκη. Χρειάζεται λοιπόν επαγρύπνηση, πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων!

Βεβαίως ο Τούρκος πρόεδρος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να μαζευτεί ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο.

Για να είμαστε σαφείς, ας κατεβάσει την ημισέληνο από τα κατεχόμενα και μετά ας συζητήσουμε ότι θέλει...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr