ΕΘΝΙΚΑ

Ακάρ: Την Τρίτη αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

Ακάρ: Την Τρίτη αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

«Ο πέμπτος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα αρχίσει την Τρίτη», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ, λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά διαλλακτικός και δήλωσε ότι είναι υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα και της σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο.

«Φυσικά και είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και της σταθερότητας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε δυστυχήματα», είπε και πρόσθεσε πως «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των Τουρκοκύπριων».

Διήμερη επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα: «Κλείδωσε» το ραντεβού με Μητσοτάκη

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας, έρχεται σε μία κρίση χρονική στιγμή για τα ελληνοτουρκικά.

Από τη Δευτέρα (28/09) έως και το πρωί της Τετάρτης (30/09) θα παραμείνει στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος θα έχει, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα στο CNN Greece, συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σούδα.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών θεωρείται κομβικής σημασίας, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τα ελληνοτουρκικά και όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, «ο κ. Πομπέο θα δηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή του στην Ελλάδα».

Παράλληλα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνάντηση των κυρίων Μητσοτάκη - Πομπέο θα συζητηθούν και θέματα αμυντικής συνεργασίας που αφορούν τις δύο χώρες.

Για το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα τόσο του Αμερικανού ΥΠΕΞ όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του κ. Πομπέο, με ό,τι αυτή συνεπάγεται για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στην έναρξη των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Γενικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας - Η ημερομηνία που κρίνει τα πάντα