ΕΘΝΙΚΑ

Νέα Navtex από την Τουρκία - Ζητά την αποστρατικοποίηση της Λήμνου

Νέα Navtex από την Τουρκία - Ζητά την αποστρατικοποίηση της Λήμνου

Νέα οδηγία προς ναυτιλλομένους (Navtex) εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, διά της οποίας αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου.

«Το καθεστώς αποστρατικοποίησης της νήσου Λήμνου, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923, έχει παραβιαστεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τουρκική Navtex.

Το κείμενο της τουρκικής Navtex:

Η νέα τουρκική Navtex δημοσιεύεται σε λιγότερο από δύο ώρες από το πέρας της τριμερούς τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική προεδρία είχε υποστηρίξει, μέσω ανακοίνωσής της αμέσως μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες.

Ωστόσο, η τελευταία αυτή η εξέλιξη έρχεται να καταδείξει ότι η Τουρκία επιλέγει να συνεχίσει το δρόμο των προκλήσεων, εφαρμόζοντας μια απολύτως παρελκυστική πολιτική.

Oruc Reis: «Πόλεμος» νεύρων με το ερευνητικό – Πού βρίσκεται

«Πόλεμο» νεύρων με το Oruc Reis κάνει η Άγκυρα. Το τουρκικό ερευνητικό, που περιφερόταν επί ένα μήνα στην Αν. Μεσόγειο, βγήκε το πρωί της Τρίτης βόλτα στον κόλπο της Αττάλειας, την ώρα που ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος για διάλογο με την Ελλάδα.

Bόλτα στον κόλπο της Αττάλειας πραγματοποίησε το Oruc Reis, με την τουρκική κυβέρνηση εφημερίδα Yeni Safak, να ανακοινώνει τον δήθεν απόπλου του τουρκικού ερευνητικού πλοίου.

Το Oruc Reis έκανε τελικά μια βόλτα στον κόλπο της Αττάλειας και όπως φαίνεται και στο marinetraffic επέστρεψε στο λιμάνι.

Δείτε τη διαδρομή που ακολούθησε:

Δείτε ΕΔΩ πού βρίσκεται ΤΩΡΑ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ορατό πλέον το νέο lockdown στην Αττική - Προ των πυλών η απαγόρευση κυκλοφορίας