ΕΘΝΙΚΑ

Oruc Reis: Πού βρίσκεται τώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Oruc Reis: Πού βρίσκεται τώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο
AP Photo

Oruc Reis - Όλες οι ειδήσεις : Δείτε την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους

Στα 80 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

To σκάφος αυτή την ώρα πλέει με 4,4 κόμβους και έχει σταθερή κατεύθυνση νότια-νοτιοδυτικά, «σαρώνοντας» τη παράνομα δεσμευμένη με NAVTEX περιοχή.

Δείτε το στίγμα του πλοίου, αλλά και την απόσταση από το Καστελόριζο, στις 03:32

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Η 20η Οκτωβρίου βρήκε το Πολεμικό Ναυτικό, το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία σε κατάσταση συναγερμού. Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis που εδώ και μερικές ημέρες «σκανάρει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα, έφτασε ξανά το πρωί της Τρίτης (20/10) σε απόσταση μόλις 9 ναυτικών μιλιών από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί, το σεισμογραφικό έφτασε με πορεία βορειοανατολική στο άκρο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής και άρχισε να στρίβει ξανά αριστερά, πάντα συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και βοηθητικά.

Ήταν όμως και η πρώτη φορά που οι Τούρκοι είδαν μπροστά τους, σε ελάχιστη απόσταση, τα πλοία του ελληνικού Στόλου, τα οποία είχαν δημιουργήσει ένα πλωτό τείχος μπροστά από το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Newsbomb.gr νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (20/10), τουλάχιστον οχτώ μονάδες επιφανείας του Ελληνικού Στόλου έχουν παραταχθεί σε… θέσεις μάχης στο όριο των έξι ναυτικών μιλίων, με στόχο να αποτρέψουν το Oruc Reis και τον τουρκικό στολίσκο που το συνοδεύει να περάσουν το όριο των έξι μιλίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 10 κρούσματα στη Σχολή Ευελπίδων – Ορατό το ενδεχόμενο καραντίνας