ΕΘΝΙΚΑ

Καστελόριζο: Τι είδαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι και άρχισαν να... τρέμουν (pics)

Καστελόριζο: Τι είδαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι και άρχισαν να... τρέμουν (pics)
INTIME NEWS

Ναυτικός αποκλεισμός του νησιού από τον ελληνικό Στόλο – Πλωτό τείχος από τις μονάδες επιφανείας – Τρέμουν οι Τούρκοι τα ελληνικά υποβρύχια – Σε ετοιμότητα ο Στρατός Ξηράς - «Αστακός» νησιά και βραχονησίδες σε όλο το Αιγαίο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με την Τουρκία να κλιμακώνει συνεχώς την ένταση και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Η χθεσινή μέρα βρήκε το Πολεμικό Ναυτικό, το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία σε κατάσταση συναγερμού. Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis που εδώ και μερικές ημέρες «σκανάρει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα, έφτασε ξανά το πρωί της Τρίτης (20.10) σε απόσταση μόλις 9 ναυτικών μιλιών από το Σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης, το σεισμογραφικό έφτασε με πορεία βορειοανατολική στο άκρο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής και άρχισε να στρίβει ξανά αριστερά, πάντα συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και βοηθητικά.

Ήταν όμως και η πρώτη φορά που οι Τούρκοι είδαν μπροστά τους, σε ελάχιστη απόσταση, τα πλοία του ελληνικού Στόλου, τα οποία είχαν δημιουργήσει ένα πλωτό τείχος μπροστά από το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Newsbomb.gr νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (20.10), τουλάχιστον οχτώ μονάδες επιφανείας του Ελληνικού Στόλου έχουν παραταχθεί σε… θέσεις μάχης στο όριο των έξι ναυτικών μιλίων, με στόχο να αποτρέψουν το Oruc Reis και τον τουρκικό στολίσκο που το συνοδεύει να περάσουν το όριο των έξι μιλίων.

Πρόκειται σαφέστατα για μια κίνηση ουσιαστική, καθώς τα ελληνικά πολεμικά πλοία καταλαμβάνουν καίριες θέσεις που τους δίνουν τακτικό πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων, αλλά παράλληλα, πρόκειται και για μια κίνηση συμβολική. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το τουρκικό καθεστώς, ότι οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργεις έχουν όριο και πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και τα μέσα και τη βούληση να δώσουν ακόμα μια δυναμική απάντηση.

Με ατσάλινη ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τα στελέχη των τριών Κλάδων είναι έτοιμα να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή αντίδρασης δοθεί από την Αθήνα. Από ασφυκτικό πρέσινγκ στον τουρκικό στολίσκο και στο Oruc Reis, μέχρι εντολή σύρραξης. Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει δώσει εντολή στα πληρώματα των μονάδων επιφανείας να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές και ψύχραιμες, καθώς, οι Τούρκοι ενδέχεται να επιχειρήσουν κάποια προβοκατόρικη ενέργεια, με στόχο να πάρουν εκδίκηση για το πλήγμα στην τουρκική ναυαρχίδα KEMAL REIS από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ.

Όσο για τα ελληνικά υποβρύχια, αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των Τούρκων, μιας και οι ίδιοι ξέρουν πως οι «αόρατοι κυνηγοί» τους έχουν στο στόχαστρο ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό άλλωστε και τα ψάχνουν συνεχώς με αεροσκάφη CN-235 και ελικόπτερα CH-70. Μάταια… τα ελληνικά 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ είναι κυριολεκτικά άφαντα!

Παράλληλα, τόσο το νησιωτικό Σύμπλεγμα της Μεγίστης, Ρω και Στρογγύλη, όσο και τα γύρω νησιά, όπως η Ρόδος και η Κως είναι «φορτωμένα», με τον Στρατό Ξηράς να είναι σε ετοιμότητα για να παίξει και αυτός το δικό του ρόλο, αν χρειαστεί.

Δείτε φωτογραφίες ντοκουμέντο από την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Καστελόριζο:

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό ερευνητικό έχει από το πρωί της Τρίτης πορεία νοτιοδυτική, «σαρώνοντας» τη παράνομα δεσμευμένη με NAVTEX περιοχή. Την Τετάρτη αναμένεται να στρίψει και πάλι βορειοανατολικά και τα ξημερώματα της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να περάσει ξανά κοντά από το Καστελόριζο. Θα φτάσει αυτή τη φορά ακόμα πιο κοντά στο νησιωτικό Σύμπλεγμα της Μεγίστης;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο ρεζιλίκι του Ερντογάν - Οι Ρώσοι αποκάλυψαν την απάτη του