ΕΘΝΙΚΑ

Εικόνα ντοκουμέντο: Το Oruc Reis ορατό με γυμνό μάτι από τη Ρόδο - Γέμισε πολεμικά πλοία η περιοχή

Εικόνα ντοκουμέντο: Το Oruc Reis ορατό με γυμνό μάτι από τη Ρόδο - Γέμισε πολεμικά πλοία η περιοχή

Στα νερά των Δωδεκανήσων πλέει τις τελευταίες ώρες το Oruc Reis, «σαρώνοντας» τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Οι Τούρκοι, το πρωί του Σαββάτου, βρίσκονταν σε απόσταση 13 μιλίων από το «νησί των ιπποτών», «αγγίζοντας» το Φαληράκι – Καλλιθέα.

Κάθε του κίνηση παρακολουθείται από τον ελληνικό Στόλο, ο οποίος έχει εντολή να ακολουθεί τα τουρκικά σκάφη σε κάθε τους ενέργεια. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που «ανέβασε» στα social media ο χρήστης Fanis Chatzimanolis.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα η εν λόγω ανάρτηση με τις φωτογραφίες αφαιρέθηκε.

Παρά την διπλωματική πίεση που επιχειρεί -και πετυχαίνει- η Ελλάδα στην Τουρκία, στην Αθήνα γνώριζαν πολύ καλά πως όσο οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εσωστρέφεια λόγω των αμερικανικών εκλογών, η Άγκυρα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το όποιο «κενό» για να επιβάλλει καταστάσεις και να μας φέρει προ τετελεσμένων.

Τρεις νέες NAVTEX

Νέες NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά εξέδωσε η Τουρκία για τις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου.

Οι δυο από αυτές βρίσκονται εντός τουρκικών υδάτων δίπλα στις ακτές της γειτονικής χώρας και αρκετά ανατολικά από το Καστελόριζο στην περιοχή της Φοινίκης ενώ η τρίτη βρίσκεται στις ακτές τις Αλεξανδρέττας.

Στόλτενμπεργκ: Αθήνα και Άγκυρα ακυρώνουν τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις

Στην ακύρωση των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων κατά τις ημέρες των εθνικών επετείων (28η και 29η Οκτωβρίου) προχωρούν Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στολεμπεργκ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η κίνηση αυτή των δυο χωρών είναι ένα «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα» επαινώντας Αθήνα και Άγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε επίσης πως στην σημερινή αλλά και στην χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κινήσεις απεμπλοκής με την ακύρωση των ασκήσεων, μειώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και διευκολύνουν την προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μάσκα παντού από σήμερα - Το παρασκήνιο της απόφασης για νέα αυστηρά μέτρα