ΕΘΝΙΚΑ

Πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας: Νέο παραλήρημα Χουλουσί Ακάρ - «Θα πεθάνουμε σαν ήρωες»

Πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας: Νέο παραλήρημα Χουλουσί Ακάρ - «Θα πεθάνουμε σαν ήρωες»

«Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα, τα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο»

Ιαχές πολέμου από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, οποίος ανέφερε ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο σε Αιγαίο και Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα πεθάνουμε σαν ήρωες».

Ο Χοιυλουσί Ακάρ βρέθηκε σήμερα στην Καισάρεια βγάζοντας έναν προκλητικό λόγο αναφορικά με τα «δικαιώματα» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Θα πεθάνουμε ως ήρωες, θα γίνουμε βετεράνοι, αλλά το λάβαρό μας και τη σημαία μας δεν μας κάνουν να την υποστείλουμε, δεν θα παραχωρήσουμε ποτέ τα δικαιώματά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά

Με τον ίδιο προκλητικό τόνο στη συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο λέγοντας «είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματα, τα τόσο στην Κύπρο όσο και στο Αιγαίο» και συμπλήρωσε, «η τουρκική σημαία πλέον συμβολίζει την ασφάλεια και το λιμάνι σε πολλές περιοχές του κόσμου».

Τέλος ο Ακάρ έκανε αναφορά τόσο στην Λιβύη όσο και στον πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν: «Η Τουρκία κάθε μέρα που περνάει επεκτείνει το πεδίο δράσης της και το ενδιαφέρον της και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους καταπιεσμένους στη Λιβύη, με τους οποίους έχουμε δεσμούς εδώ και 500 χρόνια, και σήμερα και αύριο. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας στο Αζερμπαϊτζάν υπερασπιζόμενοι τις δίκαιες υποθέσεις τους όπως και σήμερα έτσι και αύριο και για πάντα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: ΣΟΚ! Κήδεψαν άγνωστο στη θέση του ζωντανού πατέρα τους