ΕΘΝΙΚΑ

Μητσοτάκης για επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: Ρητορική μίσους - Υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη

Μητσοτάκης για επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: Ρητορική μίσους - Υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη

«Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτες»

Θέση για τις νέες προσβολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το πρόσωπο του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, πήρε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η ρητορική μίσους υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτες, τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη. Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό που εξακολουθεί να πνίγει ένα βίαιο έγκλημα».

Καταδικάζουμε τις προσβλητικές εκφράσεις κατά του Γάλλου προέδρου

Την αλληλεγγύη του προς τον εταίρο της Ελλάδας, τη Γαλλία, εκφράζει και το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προσβλητικές εκφράσεις προερχόμενες από υψηλές αρχές της Τουρκίας κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και οποιοδήποτε λόγο που προβάλει το μίσος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός:

790 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 10 θάνατοι - Στους 84 οι διασωληνωμένοι