ΕΘΝΙΚΑ

Oruc Reis: Πού βρίσκεται τώρα το τουρκικό πλοίο

Oruc Reis: Πού βρίσκεται τώρα το τουρκικό πλοίο
AP Photo

Oruc Reis - Όλες οι ειδήσεις : Δείτε την πορεία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους

Στα 41 ναυτικά μίλια από το νοτιότερο άκρο της Ρόδου και στα 52 ναυτικά μίλια από την Κάρπαθο, βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

To σκάφος αυτή την ώρα πλέει με 4,4 κόμβους και έχει σταθερή κατεύθυνση νοτιοανατολικά, «σαρώνοντας» την παράνομα δεσμευμένη με NAVTEX περιοχή.

Δείτε το στίγμα του πλοίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης (22/10), στις 02:29.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία επεκτείνει τις έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού Oruc Reis και των συνοδευτικών πλοίων Αταμάν και Τζένγκις Χαν στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι εξέδωσαν στις 23:30 του Σαββάτου, νέα Navtex - επέκταση αυτής που τώρα χρησιμοποιούν για το Oruc Reis - η οποία έχει χρονική διάρκεια μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Δείτε τη νέα NAVTEX:

Ο χάρτης της νέας NAVTEX:

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες οι Τούρκοι είχαν εκδώσει και νέα Navtex που επέκτεινε τις έρευνες έως τις 27 Οκτωβρίου.

Το τουρκικό ερευνητικό κινείται με πολεμική συνοδεία ενώ με βάση καταγραφή από τον πομπό του έφτασε στα 13 ναυτικά μίλια από το ΦαληράκιΚαλλιθέα.

Κάθε κίνηση του Oruc Reis παρακολουθείται στενά από τον ελληνικό Στόλο, ο οποίος έχει εντολή να ακολουθεί σε κάθε τους… βήμα τα τουρκικά σκάφη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

790 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 10 θάνατοι - Στους 84 οι διασωληνωμένοι