ΕΘΝΙΚΑ

Νέο παραλήρημα από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο»

Νέο παραλήρημα από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο»

Συνεχίζει να διατηρεί την αδιάλλακτη στάση η τουρκική πλευρά, επιρρίπτοντας για ακόμα μια φορά ευθύνες προς την Ελλάδα, αναφορικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο 

«Ο καταγγελτικός και απειλητικός λόγος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υποδηλώνει ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει τον διάλογο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, κατηγορώντας εκ νέου την Ελλάδα, δεν θέλει να προχωρήσει σε διάλογο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καυτηρίασε τη συμπεριφορά της Τουρκίας τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνη για την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Αναλυτικότερα, σημείωσε πως η Άγκυρα έχει δημιουργήσει μια «εκρηκτική κατάσταση» στην Ανατολική Μεσόγειο, με διαδοχικές NAVTEX σε περιοχές που υπερκαλύπτονται από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να εκτελεί παράνομες δραστηριότητες, παραβιάζοντας έτσι το Δίκαιο της Θάλασσας, με παραβιάσεις της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, με την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου σε μια πόλη (Βαρώσια) την οποία η τουρκική εισβολή και κατοχή από το 1974 μετέτρεψε σε φάντασμα.

Ο κ. Δένδιας αντέταξε πως η Ελλάδα επιδιώκει συστηματικά τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό καταδεικνύουν τα τριμερή και πολυμερή σχήματα που προωθεί η χώρα, όπως με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και με άλλες χώρες, επισήμανε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Πότε θα γίνει η άρση lockdown -Όταν η κατάσταση ξεφεύγει δύσκολα επανέρχεται