ΕΘΝΙΚΑ

Ντονμέζ: Τι βρήκε το Oruc Reis στο Αιγαίο

Ντονμέζ: Τι βρήκε το Oruc Reis στο Αιγαίο

Σε δηλώσεις σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποίησε το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis στο Αιγαίο προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε πίσω - προς το παρόν - και απέσυρε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis, το οποίο «αλώνιζε» από τις 10 Οκτωβρίου το Αιγαίο. Σήμερα το πρωί το τουρκικό ερευνητικό επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, προχώρησε δηλώσεις που αφορούν στις έρευνες του Oruc Reis και στα... όσα εντόπισε:

«Το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε τις έρευνες δύο διαστάσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου και συνέλεξε 10.955 χλμ σεισμογραφικά δεδομένα», είπε και πρόσθεσε ότι το Oruc Reis επέστρεψε στην Αττάλεια το πρωί της Δευτέρας.

Το στίγμα του Oruc Reis, τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 04:08.

Το στίγμα του Oruc Reis, τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 05:48.

Η Άγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 10 και 11 Δεκεμβρίου φαίνεται πως θέλει να δείξει «καλή διαγωγή», πετώντας ταυτόχρονα το «μπαλάκι» στην Ελλάδα, κατηγορώντας την για παρενοχλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που αυξάνουν την ένταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown μέχρι τα… κάλαντα: «Κλείδωσε» και η δεύτερη παράταση - Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων