ΕΘΝΙΚΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τη «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» - Οι Ένοπλες Δυνάμεις του δείχνουν τι τον περιμένει!

Έξαλλος ο Ερντογάν με τη «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» - Οι Ένοπλες Δυνάμεις του δείχνουν τι τον περιμένει!
InTime

Ηχηρό μήνυμα στέλνουν οι στρατιωτικές δυνάμεις Ελλάδας, Γαλλίας, Κύπρου και Αιγύπτου στην προετοιμασία της διακλαδικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 10». Εντυπωσιακές εικόνες που προκαλούν… εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Με στόχο την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10». Η προετοιμασία για τη διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, στην οποία θα έχουν συμμετοχή Κύπρος, Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει ήδη ξεκινήσει με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.

Η άσκηση θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους για την επιτήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να ενοχλείται από αυτή. Απόλυτα λογική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τη συνεχόμενη προκλητικότητα από πλευράς της γειτονικής χώρας, με την επιθετική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες στην ευρύτερη περιοχή.

Προφανώς και οι εντυπωσιακές εικόνες ήδη έχουν προκαλέσει εκνευρισμό αλλά και… αμηχανία στην Άγκυρα, καθώς φαίνεται η ετοιμότητα τόσο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων όσο και των χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10».

Η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διμερούς διακλαδικής άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορείως του Λιμένα Αλεξάνδρειας συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) Μονάδων Επιφανείας Ελλάδας, Αιγύπτου, Γαλλίας και Κύπρου, ενώ παράλληλα Αεροσκάφη Ελλάδας και Αιγύπτου εκτέλεσαν αποστολές προστασίας ναυτικών δυνάμεων και επιθετικών επιχειρήσεων.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ με τα Γενικά Επιτελεία Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, πριν την κύρια Άσκηση και κατά τον πλου προς το λιμένα της Αλεξάνδρειας. Η Ελλάδα συμμετείχε με δύο Φρεγάτες ένα Αρματαγωγό, τέσσερα Αεροσκάφη F-16 και ένα Αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ.

Η διμερής διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 10», στην οποία συμμετέχουν επίσης η Κύπρος, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει σκοπό τη συνεκπαίδευση και την προαγωγή της συνεργασίας των Μονάδων τους και συμβάλλει στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown