ΕΘΝΙΚΑ

«Βόμβες» κατά Ερντογάν από Αμερικανό διπλωμάτη: Το έχει παρατραβήξει, είναι πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ

«Βόμβες» κατά Ερντογάν από Αμερικανό διπλωμάτη: Το έχει παρατραβήξει, είναι πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ

Ερωτώμενος για το ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ο Νίκολα Μπερνς, είπε χαρακτηριστικά «φυσικά ανησυχώ για κάτι τέτοιο»

«Βόμβες» κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο Αμερικανός διπλωμάτης και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολα Μπερνς, αναφέροντας ότι η Άγκυρα έχει εξελιχθεί σε σοβαρό «πονοκέφαλο» τόσο για το ΝΑΤΟ όσο και για την Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το έχει παρατραβήξει.

Μιλώντας στο Mega ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολίασε ερωτώμενος για το ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ότι, «φυσικά ανησυχώ για κάτι τέτοιο ως κάποιος που θέλει να βλέπει την ελληνική εδαφική κυριαρχία σεβαστή. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο πρόεδρος Ερντογάν το παρατράβηξε, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία και Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.

Δεν τίθεται ερώτημα, με βάση την Διεθνή Νομοθεσία δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς τα σύνορα. Δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο, οι Τούρκοι επί μακρόν αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία στο ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι οι Τούρκοι πρέπει να κάνουν πίσω. Είναι η προσωπική μου άποψη και να σταματήσουν αυτές τις πολύ επιθετικές κινήσεις εναντίον Ελλάδας και Κύπρου και να επιστρέψουν σε συζητήσεις. Αν έχουν διαφορετική άποψη υπάρχει ένα μέρος για να το διατυπώσουν. Το Διεθνές Δικαστήριο είναι ένα από αυτά τα μέρη να το πράξουν».

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απέναντι στην Τουρκία, εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ ο ίδιος ανέφερε, «δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να προβλέψω τί θα πράξει ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν όταν αναλάβει την εξουσία, δεν θα ήθελα να προβλέψω, είναι πολύ νωρίς, απλά παραθέτω την προσωπική μου άποψη. Η Τουρκία έχει μετεξελιχθεί σε ένα σοβαρό πονοκέφαλο για όλο το ΝΑΤΟ και φυσικά για τις χώρες της ΕΕ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τη Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα με εποχικά είδη - Κλειστά τα μαγαζιά παιχνιδιών