ΕΘΝΙΚΑ

«Βράζουν» με τον Ιερώνυμο στην Τουρκία: Τον κατηγορούν για ρατσιστική νοοτροπία κατά του Ισλάμ!

«Βράζουν» με τον Ιερώνυμο στην Τουρκία: Τον κατηγορούν για ρατσιστική νοοτροπία κατά του Ισλάμ!

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία. Τι απάντησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της γειτονικής χώρας.

Προσβλητικές χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη είχε υποστηρίξει ότι το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου.

Ο επικεφαλής της Diyanet, Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, σχολίασε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καλώντας τους Χριστιανούς να αντιταχθούν σε αυτήν την «άρρωστη νοοτροπία» όπως τη χαρακτήρισε.

Ο Αλί Ερμπάς καταδίκασε έντονα τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Το πιο σημαντικό καθήκον του κληρικού, που πρέπει να αγωνιστεί για την ειρήνη και την ηρεμία, πρέπει να είναι να συμβάλει στην κουλτούρα της συνύπαρξης».

«Ο χριστιανικός κόσμος πρέπει να αντιταχθεί σε αυτήν την άρρωστη νοοτροπία. Αυτό το είδος λόγου που στοχεύει στην περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων τροφοδοτεί τη ρατσιστική προοπτική εναντίον τους και οδηγεί σε επιθέσεις στη ζωή τους και στους χώρους λατρείας», πρόσθεσε.

Επίσης, ο Αλί Ερμπάς σχολίασε πως οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσαν την κοινωνία και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του μίσους, της εχθρότητας και της βίας κατά του Ισλάμ.

Ο Έρμπας είπε ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης και ο ισλαμικός πολιτισμός επέτρεπε πάντα στους ανθρώπους να ζουν μαζί για αιώνες, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις, τη θρησκεία και τον πολιτισμό τους.

Οι επίμαχες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοφία Μπεκατώρου: Διαβήματα από τους δικηγόρους της – «Να ενεργοποιηθούν οι αρχές»