ΕΘΝΙΚΑ

Στα ύψη η τουρκική προπαγάνδα: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» – Παραλήρημα Τούρκου ναυάρχου

Στα ύψη η τουρκική προπαγάνδα: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» – Παραλήρημα Τούρκου ναυάρχου

Αποστρατικοποίηση του Αιγαίου ζητούν οι Τούρκοι – Απίστευτα ψέματα για να δυναμιτίσουν το κλίμα

Να «βαφτίσει το ψάρι κρέας» επιχειρεί για μια ακόμη φορά το καθεστώς Ερντογάν, μέσω των κατευθυνόμενων τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης.

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο τα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης όσο και τα «παπαγαλάκια» της εξαπολύουν αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον της χώρας μας, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα τις διερευνητικές επαφές.

Μάλιστα, την ώρα που οι Τούρκοι έχουν στείλει στην «καρδιά» του Αιγαίου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» και τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν συστηματικά το FIR Αθηνών, η τουρκική εφημερίδα Sabah ισχυρίζεται πως «η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες».

Ο Τούρκος αρθρογράφος διερωτάται μάλιστα αν η Αθήνα θέλει «να ξεκινήσει έναν πόλεμο με την Τουρκία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό με την «παρενόχληση» του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά F-16 την Τρίτη, «πρόσθεσε ένα νέο επεισόδιο στις προκλήσεις στο Αιγαίο».

«Ποιος είναι ο σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας», διερωτάται το δημοσίευμα. Ο απόστρατος ναύαρχος Αλί Ντενίζ Κουτλούκ απαντά πως η Ελλάδα έχει επιλέξει ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο Πέλαγος, έχοντας τη συμπάθεια ΗΠΑ και ΕΕ.

«Οι Έλληνες πιλότοι μεγάλωσαν με εχθρότητα για την Τουρκία. Αλλά αυτή η παρενόχληση είναι αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις στρατιωτικές τακτικές. Το Τσεσμέ είναι ελεύθερο να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε αυτήν την ανοικτή θάλασσα και τα διεθνή ύδατα. Δεν απειλεί κανέναν», δήλωσε.

Ο απόστρατος ναύαρχος ζητάει από την Άγκυρα να κινηθεί άμεσα προς ΗΠΑ και ΕΕ, ώστε ν’ αποκτήσει η Τουρκία «περισσότερη συμπάθεια», αλλά και να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις ελληνικές προκλήσεις. Ο ίδιος ζητάει να τεθεί επί τάπητος θέμα αφοπλισμού των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αλλά και το ζήτημα κυριαρχίας δεκάδων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με «αδιευκρίνιστο καθεστώς», όπως υποστήριξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δεκαήμερο -«φωτιά»: Στο Αιγαίο ο τουρκικός στόλος – Στήνει «τείχος» η Ελλάδα, έρχονται και οι Γάλλοι