ΕΘΝΙΚΑ

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν

Εφιάλτης των Τούρκων τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας - Όργιο προπαγάνδας με ψεύτικα βίντεο της τουρκικής μονταζιέρας - Απόλυτη κυριαρχία των ελληνικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο. 

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» συνεχίζει να πλέει στο κεντρικό Αιγαίο, δυναμιτίζοντας και πάλι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας συνεχίζουν να στέλνουν μήνυμα ισχύος και υπεροχής στον αέρα του Αρχιπελάγους.

Όπως έχουμε τονίσει, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και οι Αρχηγοί των Κλάδων έχουν δώσει σαφή εντολή στα στελέχη να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι προσπαθούν να συντηρήσουν το «θερμό» κλίμα με ασύστολα ψεύδη και την τουρκική μονταζιέρα σε πλήρη λειτουργία.

Ειλικρινά, είναι να γελάει κανείς με αυτά που κάνουν οι Τούρκοι. Η γελοιότητα, η παραποίηση της πραγματικότητας και η προπαγάνδα τους δεν έχουν όριο, προσπαθώντας να παρουσιάσουν στον τουρκικό λαό έστω μια μικρή νίκη επί του πεδίου, αλλά παράλληλα να εμφανιστούν και ως θύματα της δήθεν ελληνικής προκλητικότητας. Δυστυχώς για εκείνους, οι ήττες είναι αλλεπάλληλες και αποδεικνύουν την άψογη στρατηγική, την αποφασιστικότητα, την εμπειρία αλλά και την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις επιθετικές ενέργειες της γείτονος.

Ο εκνευρισμός και η ξεδιαντροπιά των Τούρκων φτάνει μάλιστα σε σημείο που η τουρκική ηγεσία δίνει εντολή να δημιουργούνται ψευδή βίντεο, άλλοτε με τουρκικά μαχητικά να εγκλωβίζουν ελληνικά – όπως το αποδεδειγμένα fake video τον περασμένο Αύγουστο στην Ανατολική Μεσόγειο – είτε με αυτό που δήθεν ελληνικά μαχητικά εξαπολύουν flares (θερμοβολίδες) πάνω από το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο.

Η ψύχραιμη στάση της Αθήνας, η οποία δεν έστειλε καν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στο Τσεσμέ, φαίνεται πως εκνεύρισε σφόδρα τους Τούρκους που εναγωνίως αναζητούν μια αφορμή για να πυροδοτήσουν εκ νέου την ένταση στο Αρχιπέλαγος. Αν και ισχυρισμοί περί… παρενόχλησης του τουρκικού πλοίου από ελληνικά μαχητικά ενισχύθηκε και από τα πιο επίσημα χείλη, του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, η Ελλάδα δεν «τσίμπησε» στις προκλήσεις. Στρατιωτικές πηγές μάλιστα φρόντισαν να αποκαλύψουν τα πραγματικά γεγονότα, όσα δηλαδή έγιναν στο Αιγαίο το μεσημέρι της Τρίτης (23/02). ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

Οι Τούρκοι επιχείρησαν να επανέλθουν το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Αιγαίο, σε μια προσπάθεια να… πιάσουν στον ύπνο την ελληνική αεράμυνα κατά το σούρουπο. Για κακή τους τύχη όμως βρήκαν μπροστά τους ελληνικά μαχητικά που τους πήραν στο κυνήγι. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Χίου, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα ακούστηκε ένας πολύ δυνατός ήχος στον ουρανό. Προφανώς ήταν ο Τούρκος χειριστής, που στην προσπάθειά του να διαφύγει από το «κλείδωμα» του Έλληνα πιλότου έσπασε το φράγμα του ήχου, μπαίνοντας ξανά πανικόβλητος στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί καθημερινότητα για τους «μπαρουτοκαπνισμένους» πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Όπως τονίζουν έμπειρα στελέχη της HAF, δεν είναι οι Έλληνες αυτοί που εξαπολύουν θερμοβολίδες. Τα περίφημα chaff και Flares τα έχουν πάντα πάνω τους οι Τούρκοι και τα εκτοξεύουν πολύ συχνά προκειμένου να αποφύγουν το «λοκάρισμα» των Ελλήνων χειριστών.

Πρακτικά τα αερόφυλλα αλουμινίου δημιουργούν ένα μικρό μεταλλικό νέφος, το οποίο έχει σκοπό να δημιουργήσει αντανάκλαση στο ραντάρ του αεροσκάφους που ακολουθεί. Αυτή η κίνηση δίνει στον καταδιωκόμενο πιλότο 1-2 δευτερόλεπτα, ώστε να πραγματοποιήσει έναν απότομο ελιγμό ή μια βουτιά προς τα κάτω και να ξεφύγει από το εχθρικό ραντάρ.

Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για μικρού μεγέθους λωρίδες αλουμινίου. Θεωρείται ξεπερασμένος τύπος αεροπορικών αντιμέτρων, καθώς πλέον τα ραντάρ σχεδόν όλων των νέας τεχνολογίας αεροσκαφών (και των F-16 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία) έχουν τη δυνατότητα να απαλείψουν –όπως αναφέρεται στην αεροπορική ορολογία– το μεταλλικό νέφος και να εστιάσουν στον πραγματικό στόχο τους, το καταδιωκόμενο μαχητικό.

Όσο για τα προπαγανδιστικά βίντεο, δημιουργήματα της τουρκικής μονταζιέρας, θα πρέπει να τονίσουμε πως η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να απαντήσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά στα ψεύτικα πλάνα τους, βγάζοντας στη φόρα βίντεο από αερομαχίες στο Αιγαίο που δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση.

Βίντεο που δείχνουν Τούρκους πιλότους να αποχωρούν πανικόβλητοι προς την Τουρκία, καταδιωκόμενοι ανελέητα από τους Έλληνες χειριστές που βρίσκονται κυριολεκτικά στην ουρά τους.

Βίντεο με Τούρκους πιλότους να ουρλιάζουν κυριολεκτικά μέσα στο κοκ πιτ του μαχητικού τους αδυνατώντας να διαχειριστούν το τρομακτικό κυνηγητό και το «kill» που ηχεί εκκωφαντικά στα αυτιά τους.

Βίντεο με Τούρκους χειριστές να παθαίνουν βέρτιγκο από τη σφοδρή πίεση, να πηγαίνουν «καρφί» για τη θάλασσα και τελευταία στιγμή να «ξυπνούν» και να... μαζεύουν με υπερένταση το αεροσκάφος.

Βίντεο με πιλότους της Τουρκίας να έχουν χάσει το ζευγάρι τους και στην προσπάθειά του να διαφύγουν από το ελληνικό στόχαστρο να εξαπολύουν θερμοβολίδες προς τους Έλληνες.

Όσο κι αν προσπαθούν λοιπόν οι Τούρκοι με κατασκευασμένα βίντεο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανένα γελοίο βίντεο της τουρκικής μονταζιέρας. Ο αέρας του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου έχει έναν νικητή και αυτός είναι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το ποιοι πιλότοι είναι καλύτεροι είναι γνωστό εδώ και χρόνια και έχει αποδειχτεί σε όλα τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες χειριστές δεν έχουν ανάγκη ούτε από βίντεο, ούτε από φωτογραφίες, ούτε από πολιτικούς που θα εκθειάζουν την ανωτερότητά τους. Τα κατασκευασμένα βιντεάκια στο Twitter είναι για να κοροϊδεύει το καθεστώς Ερντογάν τους Τούρκους που τον χειροκροτούν.

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο με λοκάρισμα τουρκικού μαχητικού F-16 από ελληνικό Mirage 2000-5 πριν λίγους μήνες στο Αιγαίο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δεκαήμερο -«φωτιά»: Στο Αιγαίο ο τουρκικός στόλος – Στήνει «τείχος» η Ελλάδα, έρχονται και οι Γάλλοι