ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Κρήτης - Εντυπωσιακές εικόνες

Πολεμικό Ναυτικό: Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Κρήτης - Εντυπωσιακές εικόνες

Πάντα δίπλα στην Πολιτεία οι Ένοπλες Δυνάμεις. 

Τους τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης, όπου και όποτε απαιτηθεί από την Πολιτεία, εξέτασε το Πολεμικό μας Ναυτικό, σε μια εντυπωσιακή δράση που πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Κρήτης.

Όπως έχουμε τονίσει, το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολυδιάστατο και πολυσήμαντο, με παροχή Μέσων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει ανάγκη.

Την Τρίτη λοιπόν, 11 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Κρήτης, Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του Ναυστάθμου Κρήτης, παρουσία του Διοικητή Διοικήσεως Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, Αντιναύαρχου Γ. Μπαμπλένη ΠΝ και του Διοικητή του Ναυστάθμου, Αρχιπλοιάρχου Ι. Σαρρηγιάννη ΠΝ.

Κατά την Άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ των ειδικών καταστάσεων οι οποίες εξετάσθηκαν ήταν η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο, η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης και η εκκένωση του οικισμού του Ναυστάθμου Κρήτης και των εντός αυτού πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών δομών.

Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, την 5η Ταξιαρχία Πεζικού (5η ΤΑΞΠΖ), την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, το ΕΚΑΒ Χανίων, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων, τον Ερυθρό Σταυρό Χανίων, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Χανίων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α) και την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα Ναυτικού Οχυρού Χανίων (ΕΝΑΜΟΝΟΧ). Επιπλέον κατά την άσκηση χρησιμοποιήθηκαν μέσα τα οποία διετέθησαν αδαπάνως από τις εταιρείες GDL GELASAKIS και AIR SEA LAND/Χονδράκης.

Με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, Το Πολεμικό Ναυτικό προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Είτε αυτό αφορά στρατιωτικές εγκαταστάσεις είτε για βοήθεια στην Πολιτεία. Και πάντα, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές του δραστηριότητες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συγκλονίζουν οι ψυχολόγοι! Σαδιστές οι δράστες - Απόλαυσαν τον πόνο τους