ΕΘΝΙΚΑ

Έρντογάν όπως... Νέρωνας: Βάζει φωτιά στη Μέση Ανατολή και κηρύσσει τζιχάντ κατά των... απίστων

Ο Ερντογάν ως τζιχαντιστής σε αφίσα, μετά την εισβολή των Τούρκων στη Συρία
INTIME

«Ύπουλο» σχέδιο από τον «σουλτάνο» για να συσπειρώσει τους απανταχού μουσουλμάνους - Γιατί φέρεται να υποκινεί τα γεγονότα στη Γάζα; Ο «ιερός πόλεμος» κατά της Δύσης και ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η ειρήνη. 

Φρικτούς συνειρμούς και πολλά ερωτήματα προκαλούν για μια ακόμη φορά οι δηλώσεις μίσους του Τούρκου προέδρου κατά της Δύσης και το έμμεσο κάλεσμα σε «ιερό πόλεμο» από τους απανταχού μουσουλμάνους.

Φαίνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ανασύρει ξανά το σχέδιο να παρουσιαστεί ως ο ηγέτης του Ισλαμικού κόσμου, αναβιώνοντας εποχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπως ο ίδιος βαυκαλίζεται.

Οι τελευταίες κινήσεις του, μαρτυρούν απροκάλυπτα τα σχέδιά του καθώς δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα θλιβερά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας να συσπειρώσει γύρω του όλους τους Μουσουλμάνους, κηρύσσοντας ουσιαστικά τζιχάντ κατά των απίστων ισραηλινών και των δυτικών που - σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο - τους υποστηρίζουν στις εχθροπραξίες κατά της Παλαιστίνης.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για τον… ιό της Ισλαμοφοβίας που έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη το ίδιο επικίνδυνα όπως ο κορονοϊός, ενώ αναφέρθηκε στις «απειλές για την ασφάλεια των Μουσουλμάνων που ζουν εκεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε πως στην Ευρώπη ζουν 35 εκατ. Μουσουλμάνοι εκ των οποίων τα 6 εκατ. είναι Τούρκοι, σχολιάζοντας πως η Ευρώπη μετατρέπεται «σε μια ανοικτή φυλακή για τους αδερφούς και τις αδερφές μας. Η τωρινή κατάσταση, που έχει γίνει τόσο βλοσηρή, αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των Μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη», τόνισε ο Ερντογάν.

Η τελευταία φορά που ο Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα μίσους προς τους Μουσουλμάνους της Ευρώπης ήταν λίγο πριν το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη, όταν 20χρονος φανατικός Ισλαμιστής είχε σκοτώσει τέσσερα άτομα με πυροβόλο όπλο και μαχαίρι και είχε τραυματίσει άλλους 23, στο όνομα του Αλλάχ. Τα «αλλάχου ακμπάρ» που φώναζε στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας ακόμα ηχουν εφιαλτικά στα αυτιά όλων των Ευρωπαίων.

Τι επιχειρεί λοιπόν να κάνει πάλι ο Ερντογάν; Να φανατίσει τους μουσουλμάνους ώστε να αιματοκυλήσουν ξανά την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ; Παρά το γεγονός ότι ο ISIS έχει κατακερματιστεί, οι Τζιχαντιστές συνεχίζουν να διαθέτουν εκτεταμένα διακρατικά δίκτυα σχεδόν σε όλο τον κόσμο, με την Τουρκία να διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επιβίωσή του. Οι μυστικές υπηρεσίες σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ρωσία έχουν ατράνταχτα στοιχεία στα χέρια τους που αποδεικνύουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει πολύ στενές σχέσεις με τους τζιχαντιστές και η Άγκυρα βασικό ρόλο στις επιθετικές τακτικές των φανατικών ισλαμιστών.

Παρατηρώντας λοιπόν κάποιος τον Ερντογάν να απευθύνεται εν εξάλλω στα φανατισμένα πλήθη μουσουλμάνων, να δίνει ιερούς όρκους και να επιτίθεται στην «αμαρτωλή Δύση», δύναται εύλογα να αναρωτηθεί: Μήπως ο Τούρκος Πρόεδρος, ως αυτοανακηρυχθείς ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, στέλνει εμμέσως πλην σαφώς το ίδιο μήνυμα τιμωρίας και εκδίκησης, το σύνθημα για την έναρξη ενός ιερού πολέμου κατά της Ευρώπης;

Οι εξελίξεις στη Γάζα επιβεβαιώνουν το εγχείρημα Ερντογάν να συσπειρώσει τους απανταχού μουσουλμάνους, την ώρα που η Δύση είχε «στριμώξει στα σχοινιά» τον Τούρκο πρόεδρο και η Ελλάδα δημιουργούσε έναν ισχυρό αντιτουρκικό άξονα στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, δίνοντας τα χέρια με δυνάμεις όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Αν όντως είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από την έκρηξη του παλαιστινιακού ζητήματος, θα έχει αναγκάσει τα καθεστώτα των αραβικών χωρών να στραφούν κατά του Ισραήλ, συσπειρώνοντας τους απανταχού μουσουλμάνους και στέλνοντας στα σκουπίδια την όποια προσέγγιση του Ισραήλ αλλά και της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο.

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τα επόμενα 24ωρα. Ειδικά αν το Ισραήλ επιχειρήσει χερσαία επέμβαση στην Παλαιστίνη. Η μπαρουτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής είναι έτοιμη να εκραγεί και τα μελλούμενα δεν μπορεί πλέον να τα προβλέψεις κανείς...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το τέλος του lockdown! Άλμα ελευθερίας από σήμερα – Τι αλλάζει στη ζωή μας