ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική Αεροπορία: «Χουνέρι» στον Ερντογάν! Ελληνικά μαχητικά σε Ανατολή και Δύση

Πολεμική Αεροπορία: «Χουνέρι» στον Ερντογάν! Ελληνικά μαχητικά σε Ανατολή και Δύση

Στη Σαουδική Αραβία ελληνικά F-16, την ώρα που οι τα αμερικανικά F-15 θα επιδίδονται σε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με τα «γεράκια» της Κρήτης

Συνεχής εκπαίδευση, εξοπλιστική ενίσχυση και εμβάθυνση των στρατηγικών συνεργασιών. Αυτό είναι το τρίπτυχο στο οποίο έχουν διαμορφώσει τη στρατηγική τους οι Ένοπλες Δυνάμεις, στέλνοντας καθημερινά μηνύματα ισχύος στην Άγκυρα.

«Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας διαρκώς ανοιχτά και το νου μας σε εγρήγορση», ήταν το μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας πως οι απειλές της Τουρκίας δεν είναι θεωρητικές και για το λόγο αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι σε συνεχή ετοιμότητα.

Αν παρατηρήσει κανείς τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Πολεμική μας Αεροπορία, θα αντιληφθεί πλήρως την τακτική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η στρατιωτική ηγεσία, με τα ελληνικά μαχητικά να μην προλαβαίνουν να… προσγειωθούν, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και παράλληλά φυλάττοντας άριστα τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Την ώρα που η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αδυνατεί πλέον να στείλει αεροσκάφη στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και οι πιλότοι της κάνουν με… τρόμο τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τα ελληνικά «φτερά» όχι απλά «θωρακίζουν» το FIR Αθηνών, αλλά συμμετέχουν και εντυπωσιάζουν σε κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, αποσπώντας τα εγκωμιαστικά σχόλια των συμμάχων.

Οι εικόνες που δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας από την άσκηση «ΝΑΤΟ TIGER MEET 2021» που διεξήχθη στην Πορτογαλία κόβουν την ανάσα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Έλληνες πιλότοι της 335 Μοίρας της 116 Πτέρυγας Μάχης, αλλά και ο επαγγελματισμός και η κατάρτιση του τεχνικού προσωπικού εντυπωσίασαν για μια ακόμη φορά τους συμμάχους μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Πριν όμως προλάβουν να… σβήσουν μηχανές οι «Τίγρεις» των F-16 Block 52+ Advance του Αράξου, μια άλλη Πολεμική Μοίρα ετοιμάζεται για… 1000+1 «μάχες» στην έρημο. Οι «Άσσοι» της 341 Μοίρας «Βέλος» της Νέας Αγχιάλου ταξιδεύουν την επόμενη εβδομάδα για τη Σαουδική Αραβία και την Αεροπορική Βάση King Fasal, η οποία θα αποτελέσει το κέντρο της αεροπορικής άσκησης «Falcon Eye II». Πρόκειται για τη συνέχεια της συνεκπαίδευσης μεταξύ των Ελλήνων και Αράβων πιλότων, με τους «Άσσους» να ανταποδίδουν έτσι την παρουσία των F-15 της Royal Saudi Air Force στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα τον περασμένο Μάρτιο.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες Ικάρους, που είναι συνηθισμένοι να πετούν πάνω από το γαλάζιο του Αιγαίου και πάνω από τα καταπράσινα ελληνικά βουνά, να πετάξουν πάνω από την απέραντη έρημο της Σαουδικής Αραβίας.

Υπενθυμίζουμε πως οι Σαουδάραβες είχαν εντυπωσιαστεί από τη συνεκπαίδευση με τους πολύπειρους χειριστές της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με την ηγεσία τους να τονίζει πως η Saudi Air Force έχει πολλά να μάθει από την Πολεμική μας Αεροπορία. Η Αθήνα από την πλευρά τη ενισχύει συνεχώς τη στρατιωτική και διπλωματική συνεργασία με τον αραβικό κόσμο, προκαλώντας οργή στο «παλάτι» για την προσέγγιση της Ελλάδας με βαθύτατα μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες όμως μοιράζονται μαζί μας το όραμα για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Απ’ όπου κι αν κοιτάξουν όμως οι Τούρκοι, μάλλον θα… εκνευριστούν, αφού εξ ανατολάς θα βλέπουν τα μαχητικά των «Άσσων» και στο Αιγαίο θα βλέπουν τα ελληνικά γεράκια από την Κρήτη να συνεκπαιδεύονται με τα πανίσχυρα αμερικανικά F-15 Eagle. Πρόκειται για μαχητικά της USAFE, μια... ντουζίνα εκ των οποίων υπενθυμίζουμε πως είχαν μετασταθμεύσει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και επί ένα μήνα πέταξαν φτερό με φτερό με τα ελληνικά F-16, Mirage 2000 αλλά και F-4, εκτελώντας πλήθος σεναρίων στο πλαίσιο της πολυεθνική διακλαδικής άσκησης «Defender Europe 2021». Πλέον αμερικανικά F-15 θα μεταβούν στη Σούδα όπου θα πραγματοποιήσουν σειρά ασκήσεων τόσο με την Πολεμική μας Αεροπορία όσο και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, τα ελληνικά και αμερικανικά μαχητικά θα συμμετάσχουν στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Astral Knight 2021» η οποία θα εστιάσει σε σενάρια υπεράσπισης σημαντικής τοποθεσίας. Επιπλέον, στοχεύει στη βελτίωση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις χώρες που θα συμμετέχουν.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία και η αμερικανική θα πραγματοποιήσουν ωστόσο και μεταξύ τους άσκηση στο Αιγαίο, με την ονομασία Early Bird, με τα ελληνικά μαχητικά και τα F-15 της USAFE να ετοιμάζονται για συγκλονιστικές εναέριες μάχες πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Με συνεχή προβολή ισχύος η Πολεμική μας Αεροπορία στέλνει σαφές μήνυμα στη Άγκυρα, ενώ και οι σύμμαχοί μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας έναντι του αφερέγγυου τουρκικού καθεστώτος. Ψύχραιμα, αποφασιστικά και με δυναμικές απαντήσεις όποτε χρειάστηκε, η Ελλάδα έχει καταφέρει να αποκτήσει τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας και να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία, με δεδομένη πλέον την εξοπλιστική ενίσχυση και την εμβάθυνση των αμυντικών συνεργασιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προβληματίζει η «χαλάρωση» - Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει «restart» στους ελέγχους