ΕΘΝΙΚΑ

Euro 2020: Προκλητικοί Σκοπιανοί – Κασκόλ με το όνομα «Μακεδονία» και… Μεγαλέξανδροι στις κερκίδες

Euro 2020: Προκλητικοί Σκοπιανοί – Κασκόλ με το όνομα «Μακεδονία» και… Μεγαλέξανδροι στις κερκίδες
AP Images

Euro 2020: Συνεχίζονται οι προκλήσεις από πλευράς Σκοπίων που όχι μόνο δεν άλλαξαν το όνομα «Μακεδονία» στις φανέλες για την πρεμιέρα τους στη διοργάνωση, αλλά επέτρεψαν στους φιλάθλους τους να επιδοθούν σε προκλητικό και εθνικιστικό παραλήρημα στις κερκίδες της «National Arena» στο Βουκουρέστι.

Το διπλωματικό ζήτημα με το όνομα στις φανέλες της εθνικής ομάδας των Σκοπίων, που χρησιμοποιούνται στην παρθενική παρουσία της γειτονικής χώρας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, όχι μόνο δεν λύνεται αλλά φαίνεται να παίρνει και διαστάσεις.

Οι Σκοπιανοί έκαναν σαφές ότι δεν είχαν καμία πρόθεση αλλαγής της ονομασίας τους, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει αλλάξει όνομα και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου που αυτοαναφέρεται ως ομοσπονδία της Μακεδονίας, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, να προχωρά σε σχετική παρέμβαση προς τον ομόλογό του των Σκοπίων.

Φαίνεται, πάντως, πως στα Σκόπια όχι μόνο δεν έχουν διάθεση να σεβαστούν τη «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά προκαλούν ακόμα περισσότερο. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από του Βουκουρέστι όπου έχουν ταξιδέψει χιλιάδες Σκοπιανοί οι οποίοι επιδίδονται σε ένα εθνικιστικό και προκλητικό παραλήρημα στις κερκίδες.

Σημαίες με τον «Ήλιο της Βεργίνας», κασκόλ που αναγράφουν το όνομα «Μακεδονία» αλλά και περικεφαλαίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν κατακλύσει τις θέσεις του γηπέδου όπου κάθονται οι Σκοπιανοί, προκαλώντας για ακόμα μια φορά σε αθλητική διοργάνωση την Ελλάδα και τους Μακεδόνες…

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρικσεν: Τα τελευταία νέα για την υγεία του – Δύσκολο να ξαναπαίξει μπάλα - «Πέθανε και επανήλθε»