ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος για φρεγάτες: Θα είναι η σωστή απόφαση και ας αργήσουμε μερικές μέρες

Παναγιωτόπουλος για φρεγάτες: Θα είναι η σωστή απόφαση και ας αργήσουμε μερικές μέρες

«Δεν δέχομαι κριτική για καθυστερήσεις από αυτούς που δεν αγόρασαν ούτε μία βίδα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή για το ζήτημα της απόκτησης νέων φρεγατών

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος για να βγει «λευκός καπνός» από το ελληνικό Πεντάγωνο, για το ζήτημα των φρεγατών που θα αποτελέσουν τη βασική μονάδα κρούσης του ελληνικού Στόλου τα επόμενα χρόνια.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στη λήψη της απόφασης, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να δέχεται κριτική από αυτούς που επί των ημερών τους δεν αγόρασαν ούτε… βίδα!»

Ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού Πενταγώνου ξεκαθάρισε πως κανένας από τους μνηστήρες δεν έχει προβάδισμα στην κούρσα για την ανανέωση του ελληνικού Στόλου, γνωστοποιώντας πως οι προτάσεις των υποψηφίων έχουν βελτιωθεί.

«Η απόφαση για τις φρεγάτες θα ληφθεί με μοναδικο κριτήριο το συμφέρον του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όσον αφορά την κριτική που ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση για έλλειμμα ενημέρωσης σε σχέση με τους αμυντικούς εξοπλισμούς, ο υπουργός Άμυνας τόνισε: «Έλλειμμα ενημέρωσης από αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει. Την κριτική επί θεμάτων εξοπλισμών, όταν επί των ημερών σας δεν αγοράστηκε ούτε βίδα, με συγχωρείτε, αλλά δεν μπορώ να τη δεχθώ».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε επίσης πως «εμείς τρέχουμε για να καλύψουμε κενά πολλών ετών. Και η απόφαση για τις φρεγάτες, ξέρετε, είναι μια απόφαση που άργησε δεκαετίες, όχι μόνο την πενταετία της δικής σας διακυβέρνησης. Εμείς ερχόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις, αποφάσεις που κι εσείς έπρεπε να είχατε πάρει στη δική σας θητεία και δεν πήρατε. Διότι είναι πολύ πιο εύκολο να μην παίρνεις απόφαση. Κανείς δεν θα σου ορμήσει, κανείς δεν θα σου ασκήσει κριτική. Είναι δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις, ιδίως όταν είναι υπό το κράτος πίεσης, γιατί ήδη έχουμε αργήσει και πάμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος δεκαετιών. Και το κάνουμε και το έχουμε αποδείξει».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τα κόμματα να περιμένουν πολύ λίγο ακόμα, για την απόφαση των φρεγατών και να μην προεξοφλούν, ούτε να σπεκουλάρουν.

Ο υπουργός Άμυνας δεν άφησε αναπάντητη τη δήλωση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τα δώσει όλα στους Αμερικάνους. «Ο πρόεδρός σας, κύριε Μυλωνάκη, πριν από έξι-επτά μήνες, αν δεν κάνω λάθος, σε συζήτηση απ’ αυτό εδώ το βήμα, είπε ότι έχουμε στήσει το παιχνίδι υπέρ των Γερμανών, προεξοφλώντας αγορά γερμανικών φρεγατών. Τότε, του απάντησα απλά, ότι αν το είχαμε στήσει, δεν θα αναλώναμε τόσο πολύ χρόνο αξιολογώντας τις προτάσεις που έχουμε. Για μια ακόμα φορά τι λέτε; Στήθηκε το παιχνίδι υπέρ των Γερμανών; Λάθος είχε προειδοποιήσει τότε ο πρόεδρός σας. Μην κάνετε κι εσείς το ίδιο λάθος. Μην προεξοφλείτε τίποτα. Η απόφαση θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές και ανανεούμενες προτάσεις που έχουμε στα χέρια μας. Τις αξιολογεί το Πολεμικό Ναυτικό και η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι προς το συμφέρον της ικανοποίησης των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και της συνολικής αμυντικής δυνατότητας της χώρας. Μόνο αυτό το κριτήριο θα ληφθεί υπόψη, τίποτε άλλο».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι, καθώς πρόκειται για μια απόφαση απόκτησης ενός οπλικού συστήματος που θα στοιχίσει δισεκατομμύρια, «θα πρέπει να το κάνουμε σωστά και ας αργήσουμε και μερικές μέρες παραπάνω».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασής του στη Βουλή «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media ένα βίντεο με τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr για Βόρεια Ελλάδα: Εμβολιασμός ή θα διδαχθούμε πολύ ακριβά τις συνέπειες