ΕΘΝΙΚΑ

Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία: Οξύμωρο να μας κατηγορείτε ενώ εσείς εκτοξεύετε απαράδεκτες απειλές

Ελλάδα Τουρκία
Διπλωματικές πηγές απαντούν στα όσα παράλογα υποστήριξε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Διπλωματικές πηγές απαντούν στα όσα παράλογα υποστήριξε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

Τουλάχιστον «οξύμωρο» χαρακτηρίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές το γεγονός ότι η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο όπως υποστήριξε χθες, Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επαναλαμβάνοντας τις απειλές σε βάρος της χώρας μας αλλά και της Κύπρου.

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματα της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, παράλληλα μας κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούμε την Ανατολική Μεσόγειο» σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν, επίσης, λίγες ώρες πριν την δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει παρέμβαση για το θέμα της Τουρκίας, ότι «η χώρα μας θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως πυξίδα το σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας».

«Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις» καταλήγουν οι ίδιες πηγές λίγες ώρες μετά τα όσα ανυπόστατα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, στο τελευταίο επεισόδιο της προκλητικής τακτικής που εφαρμόζει εδώ και χρόνια η Άγκυρα.

Η πρόκληση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκί τόσο «η Ελλάδα όσο και οι Ελληνοκύπριοι προχωρούν σε κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται», τόνισε και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα απαντήσει στις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και μέσω του διαλόγου. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ παραβίαση των δικαιωμάτων μας».

Απαντώντας στις ανακοινώσεις της Κύπρου για γεωτρήσεις τον Νοέμβριο σημείωσε ότι «αν αυτό συμβεί, φυσικά θα απαντήσουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Το λέω ξεκάθαρα. Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις αναγκαίες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρός μας έχει προτείνει ίσο διαμοιρασμό των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του - Πού αφήνει την περιουσία του, η τελευταία επιθυμία του

O Άλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα μέλος του συνεργείου της νέας του ταινίας - Τα πρώτα στοιχεία