ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ πλοία και υποβρύχια – Μήνυμα ετοιμότητας στον Ερντογάν

Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν πυρ πλοία και υποβρύχια – Μήνυμα ετοιμότητας στον Ερντογάν

Με «ΑΣΤΡΑΠΗ», «ΒΡΟΝΤΗ», «ΟΡΜΗ» και «ΛΟΓΧΗ» απάντα ο Στόλος στις απειλές Ερντογάν – Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά σε κάθε πρόκληση.

Το πολιτικό βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας, δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης στη γειτονική χώρα και αναγκάζει την Ελλάδα να τεθεί σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης.

Ο «σουλτάνος» ζει τη χειρότερη κρίση από τότε που ανέλαβε την εξουσία - με εξαίρεση την απόπειρα πραξικοπήματος - δεχόμενος καθημερινό «σφυροκόπημα» από την αντιπολίτευση, που έφτασε στο σημείο να τον χαρακτηρίσει ψυχικά διαταραγμένο.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η Τουρκία βρίσκεται στο μέσον μιας «τέλειας καταιγίδας». Από τη μία οι δείκτες της οικονομίας να αποτυπώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το επίπεδο εξαθλίωσης του τουρκικού λαού και από την άλλη να εντείνεται η αμφισβήτηση κατά του «σουλτάνου», με τους «μνηστήρες» να αυξάνονται και να «πριονίζουν» το… θρόνο στο «παλάτι».

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι με την πλάτη στον τοίχο και είναι γνωστό πως όταν ο Ερντογάν πιέζεται, αντιδρά με νευρικότητα και σπασμωδικές κινήσεις. Οι πρόσφατες συμφωνίες της Αθήνας με Παρίσι και Ουάσινγκτον έχουν προκαλέσει επιπλέον εκνευρισμό στο τουρκικό καθεστώς και δεν αποκλείεται - όπως έχουμε τονίσει – ο Ερντογάν να αποσυμπιέσει τη βαλβίδα με μια επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας, με στόχο να αλλάξει την ατζέντα και να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ.

Ήδη οι Τούρκοι επιχειρούν να ανεβάσουν το θερμόμετρο της έντασης «στοχοποιώντας» τόσο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο και την ΑΟΖ της Κύπρου, με καθημερινές παραβιάσεις του FIR Αθηνών, πολεμικά πλοία πέριξ της Κύπρου και τη γνωστή εμπρηστική ρητορική των απειλών και των εκβιασμών κατά του Ελληνισμού αλλά και κατά της Δύσης.

Η Ελλάδα απαντά με διπλωματική κινητικότητα αλλά και ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, με τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων να μην σταματούν ούτε μέρα την εκπαίδευσή τους. Τις προηγούμενες ημέρες αναφερθήκαμε στην Πολεμική Αεροπορία, όπου τα μαχητικά μας έχουν καλύψει όλη τη Μεσόγειο, εκπαιδευόμενα με τις καλύτερες Αεροπορίες του κόσμου.

Την ίδια ώρα, το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα με τη διεξαγωγή τεσσάρων απαιτητικών ασκήσεων στο Αιγαίο και το Μυρτώο Πέλαγος. Μονάδες επιφανείας των διοικήσεων φρεγατών, υποβρυχίων, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης και αεροπορίας ναυτικού, συνδυάστηκαν για τη διεξαγωγή των εθνικών ασκήσεων «Αστραπή», «Λόγχη», «Βροντή» και «Ορμή» που πραγματοποιήθηκαν από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια άνοιξαν πυρ κατά πραγματικού στόχου επιφανείας (πρώην ρυμουλκού «Άτλας») και κατά ρυμουλκούμενου στόχου αέρος, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης από υποβρύχιο και αντικείμενα εξάσκησης σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου.

Τα πληρώματα επιβεβαίωσαν με… ηχηρό τρόπο την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, την μαχητική τους ικανότητα και το αξιόμαχο του Στόλου, ανταποκρινόμενοι με αποτελεσματικότητα σε σύνθετα σενάρια αυξημένης δυσκολίας. Την ώρα που το τουρκικό καθεστώς επιμένει να απειλεί, ο «εφιάλτης» του κατά τη διάρκεια της κρίσης το 2020, το Πολεμικό Ναυτικό, του δίνει την ιδανικότερη απάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Τα ηχητικά ντοκουμέντα – Οι οδηγίες του κέντρου και οι απαντήσεις από τις ομάδες ΔΙΑΣ (vid)

Επίθεση με βιτριόλι: Πέφτει η «αυλαία» της δίκης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης απόφασης

Ζεφύρι: Βίντεο – ντοκουμέντο με άσκοπους πυροβολισμούς σε αυλή σπιτιού