ΕΘΝΙΚΑ

28η Οκτωβρίου: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα» από τον πιλότο της ομάδας Ζευς

28η Οκτωβρίου ομαδα Ζευς
28η Οκτωβρίου: Συγκλόνισε με το μήνυμα του για την Ελλάδα ο πιλότος της ομάδας «Ζευς» από τη Θεσσαλονίκη
INTIME

28η Οκτωβρίου: Συγκλόνισε με το μήνυμα του για την Ελλάδα ο πιλότος της ομάδας «Ζευς» από τη Θεσσαλονίκη

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στέλνοντας το μήνυμα του στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε, πάλεψε και τελικά νίκησε επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά πως η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα» είπε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς».

«Κύριε επισμηναγέ σήμερα τιμάμε αυτούς που στο έπος του 40 αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι. Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν από κάθε κίνδυνο από γη, αέρα και θάλασσα» απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη. Το αεροσκάφος στη συνέχεια έκανε τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

28η Οκτωβρίου: Ο πιλότος της ομάδας «Ζευς» που συγκίνησε

Στο πιλοτήριο του ελληνικού μαχητικού που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου ήταν ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα.

Ο Χριστόδουλος Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Ο επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορία υπηρετεί από το 2010 στην 340 Μοίρα και έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης οι 1300 εκ των οποίων σε αεροσκάφη F-16.

O επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους